Secret – Am aflat ce se intampla cu supercar-urile distruse din Japonia

Imi plac masinile foarte mult, dar nu sunt un fanatic dupa ele. Adica nu le stiu ca pe poezie sau sa fiu super informate despre masini. Cunosc si eu ceva aspecte importante, peste media oamenilor, dar de anumite lucruri chiar nu aveam habar. Zilele trecute am aflat ce se intampla cu supercar-urile din Japonia distruse de catre clienti.

Mai exact, am aflat de la un sofer de camion care lucreaza pe platforma auto de 13 ani. Informatia nu am verificat-o in mai multe surse, asa ca nu stiu daca e reala si corecta 100%. Cu toate astea, nu vad de ce nu ar fi, si chiar are ceva logica. Acesta cara masini din port catre fabricile auto, dar si invers.

Cand ma refer la supercar-uri, ma refer aici la AMG-uri, M-uri, RS-uri si alte masini foarte puternice produse in Europa (marci europene). Am exagerat eu cu supercar-uri de dragul artei. Sunt masini foarte puternice, versiuni ale motoarelor care, cele mai multe dintre ele, nu sunt permise in Europa din motive de poluare.

Aceste masini foarte scumpe si foarte puternice sunt cumparate de clienti din Japonia. Sau si din alte parti ale lumii, dar eu asa am primit informatia. In Japonia, aparent, noaptea pe sosele se aseamana sau depaseste cu mult ceea ce se intampla in filmul The Fast and the Furious: Tokyo Drift.

Masinile sunt forjate in asa hal incat putine ajung la 100 de mii km in bord. Tinand cont de conditiile de exploatare, e normal sa cedeze o multime de componente foarte scumpe. Aici as include, in mare, motorul, fie transmisia, fie diferential sau etc. La unele masini costul reparatie este foarte mare si e mult mai convenabil sa o vinzi stricata si sa cumperi o alta masina. Ceea ce si fac, aparent, o parte din japonezi.

Aceste masini foarte puternice sunt cumparate chiar de producatorii acestora. Adica Mercedes isi cumpara masinile produse si vandute in Japonia, pentru a analiza parametrii in care anumite componente au cedat.

Adevaratul motiv pentru care fac asta, nu il stiu, dar baniesc ca nu vor neaparat sa faca o masina sa tina de doua ori mai bine decat precedenta. Ca fix asta ar face sa piarda bani.

Ultuma actualizare 2 November 2023 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “Secret – Am aflat ce se intampla cu supercar-urile distruse din Japonia”

  1. In general prin alte țări nu se oprea repara mașinile…tocmai din acest motiv in Romania ajung toate rablele.

    Interesant articolul nu știam ce se întâmplă cu aceste mașini defecte.

    Reply
    • Da, nici eu nu stiam ca asta fac nemtii cu o parte din masinile vandute pe alte continente. Probabil asa e si aici local. As fi interesat cat procent din pretul initial de vanzare dau pe ele.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.