Cand pica zilele libere legale, oficial, in Belgia 2024

Primul articol pe 2024 și deja vorbesc de zile libere, fix după ce mi s-a terminat concediul de sărbători. Această serie de articole în care notez zilele libere legale din Belgia m-a ajutat foarte mult când a trebuit să-mi planific concediul sau să verific când aș putea lega un weekend cu o sărbătoare să cer un concediu scurt de la muncă.

Read more

Bruges – targul de Craciun 2023/2024

targ de Craciun in Bruges Belgia 2023

Orasul Bruges din Belgia este unul dintre cele mai frumoase si vizitate orase din aceasta tara. Este un oras care a ramas aproape neschimbat de-a lungul anilor, pastrandu-si arhitectura si culorile ca in trecut. Aproape imposibil sa gasesti o fatada de casa renovata altfel decat era ea inainte. O mare parte din stradutele inguste sunt renovate an de an, dar raman la fel ca inainte. Adica pavate cu piatra.

Read more

Bruges – ce putem vizita si cateva cuvinte despre oras

blank

Bruges (Brugge) este unul dintre cele mai frumoase orase din Belgia, daca nu, chiar poate cel mai frumos oras din aceasta tara. Este cel mai vizitat oras din Belgia, conform anumitor site-uri de turism de aici, dar alte statistici il pun pe locuri secundare. Bruges este destul de bine conservat si tine cu dintii de arhitectura sa originala, ceea ce il si face un oras placut si iubit de turisti.

Read more

Cat este amenda de viteza in zona urbana in Belgia – masina de serviciu

blank

In sfarsit am mai luat si eu o amenda de viteza, ca uitasem cum se fac platile catre politie. Daca tot am pus adsense pe blog cu speranta ca o sa ies din saracie, uite ca dau si o amenda sa mai echilibrez balanta financiara. Despre amenzi de circulatie in Belgia am mai scris, iar articolul este destul de citit si cautat de romanii din aceasta tara. Deci subiect sensibil.

Read more

Asigurare auto in Belgia pentru motor de 2.5 Rav4 hybrid

blank

Am mai scris despre cat am platit eu asigurare auto in Belgia si despre prima asigurare platita, iar acest articol poate fi considerat o actualizare a celorlalte. Cu toate ca acum este vorba de o alta masina si o altfel de asigurare. Asigurarea pe care o am pe masina actuala este Omnium Essentium. Acesta este un fel de asigurare CASCO partiala si include mai multe elemente.

Read more