Solutie de caldura intr-o baie mica

A trebuit sa caut o solutie ieftina si rapida pentru a face caldura intr-o baie cu o suprafata mica. Baia nu a avut caldura niciodata. Fiind nevoiti ca atunci cand veneam in vacanta in Romania intr-un sezon mai rece sa folosim un radiator electric cu ulei. O modalitate extrem de urata pentru a incalzi baia.

Baia are un volum destul de mic. Estimez eu acum undeva la 3 x 2 x 2. Radiatorul electric pe langa ca era foarte vechi si se incalzea in 30 de minute de te plictiseai pe langa el, mai statea si in mijlocul baii. In plus, cred ca si consuma bine de tot.

Am tot cautat pe internet tot felul de variante, dar pana la urma m-am oprit la o aeroterma de perete. Voiam un calorifer de perete electric, pe ulei, ceva elegant, dar costa destul de mult. In plus, nu mi-a fost sustinuta ideea mea de a cheltuii cateva sute de euro pe ceva pe care-l foloseam de cateva ori pe an. Am decis in familie sa luam ceva foarte ieftin si maxim de eficient pentru a incalzi baia.

Am gasit aeroterma Tesy, vedeti pozele de mai jos, care functioneaza foarte bine si este ceea ce ne trebuie sa incalzim o baie cu o suprafata mica. Si mi se pare si extrem de eleganta, mica si practica. Am montat-o undeva deasupra vasului de wc si e formidabil cand te relaxezi si sufla cald la fundulet :).

Este foarte usor de prins in perete atunci cand ai toate sculele necesare. Mai greu mi-a fost sa pornesc gaurile pentru diblu cu un spiral extrem de tocit imprumutat de la cineva. Ca apoi a mers totul bine. Mi-a luat vreo 10 minute sa ma decid si sa masor corect locul unde dai gaura in faianta ca sa se pupe cu suportul aerotermei.

Aeroterma este speciala pentru baile unde nu exista o sursa de caldura, iar modelul pe care l-am ales face fata cu brio in baia noastra. Conform fisei tehnice, aeroterma ar face fata unei incaperi cu un volum de 36-42m³. Baia noastra are un volum undeva la 12-15m³. Ii trebuie 3 minute aerotermei si deja am caldura suficienta.

Aeroterma are display, diferite programe/moduri de functionare si incalzire, poate fi programata si ce mi se pare foarte util si interesant, are si suport pentru un prosop mai mic de pus la uscat. Suportul este mobil, deci poate fi ridicat daca ne incurca. Eu nu folosesc programele, ci o pornesc si opresc manual.

Voiam sa scriu articolul asta de mult timp, dar am uitat total. Mi-am adus aminte acum cand am intrat in baie (alta baie) si era frig ca lasasem geamul deschis si caloriferul inchis. De vreo doua saptamani avem ploaie aproape zi de zi in Bruges. Frigul a venit si el de ceva zile, iar centrala termica este setata ca anul trecut. Noapte sunt undeva intre 6-8 grade afara.

Aeroterma Tesy este 157lei la eMag. Tot atat am dat si eu pe ea de la Leroy Merlin acum un an.

Ce alte solutii ar exista pentru a incalzi o baie pe timp de iarna sau in sezon rece? Voi cum incalziti in baie?

Ultuma actualizare 4 November 2023 by Alexandru Ionut

8 thoughts on “Solutie de caldura intr-o baie mica”

    • are doua trepte de putere de 1000 si 2000W. in cateva minute (2-3) se simte caldura bine. depinde de volumul baii

    • Desigur. Dar casa si baia unde folosesc eu aeroterma nu are centrala. Daca avea centrala, puneam doua calorifere nu 1 :).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.