Doua sisteme de operare romanesti bazate pe Linux
Linux / 22 August 2015

Nu de foarte mult timp au fost lansate doua sisteme de operare GNU+Linux, dezvoltate de un grup de romani, acestea numindu-se KOGAION Linux, respectiv ARGENT Linux. Nu este prima data cand aud de sisteme de operare dezvoltate de romani.

Cati utilizatori folosesc Linux – cifre
Linux / 13 August 2015

Linux este cunoscut drept un sistem de operare de catre marea majoritate a persoanelor. De fapt, Linux este doar nucleul in jurul caruia au fost create distributiile (sistemele de operare).

Cat RAM suporta placa de baza? – Linux
Linux / 15 March 2015

Daca dorim sa facem upgrade memoriei RAM, dar nu stim cat suporta placa de baza, atunci putem afla foarte usor cu ajutorul comenzilor din terminal. Atentie, acest articol se adreseaza celor care folosesc sisteme de operare Linux+GNU.

Program de scanat retelele WI-FI pentru Ubuntu – Linux/GNU
Linux / 23 February 2015

LinSSID este un program cu interfata grafica pentru sistemele Linux/GNU, capabil sa scaneaze retelele WI-FI din zona si sa prezinte informatii despre acestea. Acesta este un program cu sursa deschisa, scris in C++, fiind similar cu Inssider (program pentru Windows) din punct de vedere al aspectului si al functionalitatii.

Statistici privind spatiul hard disk-ului si memoria in Linux/GNU
Linux / 22 February 2015

Mai jos am sa va prezint pe scurt cateva instrumente de monitorizare si analiza in Linux/GNU a statisticilor privind spatiul ocupat si cel disponibil de pe hard disk, dar si memoria virtuala a calculatorului. Aceste intrumente sunt bazate pe linia de comanda, dar sunt incredibil de usor de utilizat. 

Cum monitorizam temperatura in Ubuntu (Linux/GNU)
Linux / 21 February 2015

Monitorizarea temperaturii calculatorului atunci cand folosim Ubuntu sau orice alta distributie Linux/GNU este la fel de simpla, sau poate chiar mai simpla fata de metodele de pe sistemul de operare Windows. Mai jos am sa va prezint una din posibilitatile de a verifica senzorii de temperatura din calculator cu ajutorul utilitarului lm-sensors, rulat pe Ubuntu 14.04.2.