Categories
WordPress

Cum adaugam legaturi relevante in WordPress via JetPack

De cand am creat acest blog, am folosit intotdeauna “Related Posts” pentru fiecare articol. Related Posts sunt acele legaturi catre alte articole relevante cu continutul articolului accesat. Aceste legaturi relevante apar, de regula, la sfarsitul fiecarui articol si pot fi pur si simplu link-uri sau imagini cu link-uri.

Categories
WordPress

Probleme centrare imagine in WordPress 4.0

De cand am facut update la ultima versiune WordPress 4.0, au aparut si problemele in centrarea imaginilor in pagina articolului. De exemplu, daca vreau sa inserez o imagine intre doua paragrafe, aliniere pe centru, aceasta va fi afisata in partea stanga atunci cand public articolul.

Categories
WordPress

Cum optimizăm WordPress și baza de date eliminând fișierele junk

Cei care folosesc WordPress ca platformă pentru site-urile și blog-urile personale, după câteva luni de utilizare vor constata la un moment dat o ușoară încetinire a vitezei de accesare a paginilor. Acest lucru se datorează apariției de zeci de MB de fișiere junk, mai exact, de fișiere temporare care au rămas în baza de date WordPress.

Categories
Software WordPress

UpdraftPlus – plugin WordPress pentru backup

În acest articol am să prezint un plugin wordpress foarte bun care ne ajută să facem backup la site sau blog. Pluginul este actualizat recent, pe data de 23 august 2013, fiind evaluat la 4.8 steluțe din 5 posibile. Asta înseamnă că se bucură de o încredere destul de mare din partea utilizatorilor.

Categories
SEO WordPress

Cum arata site-ul / blogul pe mobil. Cum testam responsive

În acest articol am să prezint câteva posibilități cu ajutorul cărora putem verifica cum se vede site-ul sau blogul pe diferite dispozitive portabile. Mai exact, cum apare tema pe diferite tipuri de telefoane sau tablete.

Categories
WordPress

Cum adaugam nofollow pentru toate link-urile externe de pe blog

Un simplu ghid despre cum sa adaugam nofollow tuturor link-urile externe de pe blogul wordpress. Atributul nofollow poate fi adaugat manual fiecarui link extern, sau prin folosirea unui plugin. La cum a ajuns Google sa se joace cu algoritmii, optimizarea pentru motorul de cautare pare tot mai greu de inteles. Asa ca trebuie sa avem grija cu link-urile externe de pe blogul nostru, si sa nu facem exces de link-uri dofollow in articole.

Categories
WordPress

Cum optimizam site-ul / blogul pentru telefon sau tableta

Din cate am citit zilele acestea, am inteles ca motorul de cautare Google pune mare accent pe optimizarea site-ului sau blogului pentru dispozitivele mobile. Ii dau si dreptate, la cat de mult s-a extins utilizarea smartphone-urilor si a tabletelor pentru navigarea pe internet. Pe langa alte reguli de care trebuie sa tinem cont cand optimizam un site, citirea acestuia de pe dispozitivele mobile este foarte importanta.