Cum adaugam legaturi relevante in WordPress via JetPack

De cand am creat acest blog, am folosit intotdeauna “Related Posts” pentru fiecare articol. Related Posts sunt acele legaturi catre alte articole relevante cu continutul articolului accesat. Aceste legaturi relevante apar, de regula, la sfarsitul fiecarui articol si pot fi pur si simplu link-uri sau imagini cu link-uri.

Read more

Cum optimizăm WordPress și baza de date eliminând fișierele junk

blank

Cei care folosesc WordPress ca platformă pentru site-urile și blog-urile personale, după câteva luni de utilizare vor constata la un moment dat o ușoară încetinire a vitezei de accesare a paginilor. Acest lucru se datorează apariției de zeci de MB de fișiere junk, mai exact, de fișiere temporare care au rămas în baza de date WordPress.

Read more

Cum facem backup la site sau blog WordPress – UpdraftPlus plugin

blank

Este foarte important sa facem periodic backup site-ului sau blogului. Asta inseamna sa ne luam masurile de precautie si sa salvam la o perioada determinata toate fisierele si datele site-ului sau blogului intr-un loc sigur. Acest lucru il putem face foarte usor cu ajutorul unui plugin instalat in WordPress. Pluginul se afla in baza de date WordPress de foate multi ani si este actualizat periodic de dezvoltatorii sai.

Read more

Cum adaugam nofollow tuturor link-urile externe de pe blog

blank

Un simplu ghid despre cum sa adaugam nofollow tuturor link-urile externe de pe blogul wordpress. Atributul nofollow poate fi adaugat manual fiecarui link extern sau prin folosirea unui plugin. La cum a ajuns Google sa se joace cu algoritmii, optimizarea pentru motorul de cautare pare tot mai greu de inteles. Asa ca trebuie sa avem grija cu link-urile externe de pe blog, si sa nu facem exces de link-uri dofollow in articole.

Read more