Greseli facute pe blog in toti acesti ani

Am facut o serie imensa de greseli aici pe blog, din punctul meu de vedere, in tot acesti ani de cand scriu. Incerc sa repar cat pot de mult si mi-as dori sa urc blogul la nivelul pe care-l merita. Atat el, cat si eu. Am pierdut aici timp pe care nu-l mai pot recupera vreodata. Din pacate, in afara faptului ca am cunoscut doua sau trei persoane cu care tin legatura, nu am fost recompensat pentru ceea ce am facut. Inteleg si de ce.

Cand zic de recompensa, ma refer atat la partea financiara, cat si la partea sentimentala. Incepusem la un moment dat sa fac si bani si view-uri la care nu visam, dar s-a naruit totul in urma cu cativa ani cand a fost o actualizare in Google. Totul s-a rupt de atunci. Apoi au urmat ani in care nu am mai fost activ. Dar nici nu am dorit sa renunt de tot la blog.

Weekend-ul trecut, nu stiu de ce, dar am inceput o revolutie aici pe blog. Nu articole noi, ci sunt ocupat sa sterg sute de articole de proasta si extrem de proasta calitate. Articole care nu aduc nimic util, care nu genereaza minim 10 view-uri in ultimele 3 luni. Sterg tot si elimin link-urile cu ajutorul Google Search Console. O sa fiu ocupat cu asta cateva luni, zic eu. Apoi voi trage linie sa vad daca am procedat bine sau nu.

Vreau totusi sa notez ceva si sper sa va ajut cu asta.

O lista cu ceea ce cred eu ca am facut gresit in toti acesti ani pe blog:

 1. articole de o calitate mediocra in care nu am scris nimic concret si care sa conteze la ceva
 2. nu am tradus cuvant cu cuvant articole din afara, dar am tradus si am personalizat articole pe subiecte de care nu aveam nici un habar. Am tradus cu sens gresit anumite cuvinte din engleza, am scris englezisme in loc sa traduc cuvintele in limba romana.
 3. am scris in limba romana articole de afara, articole scrise de unii care faceau bani, despre diverse aplicatii si servicii. Puteam si link si recomandam cu caldura acel ceva. Aia luau bani sa scrie acele articole, iar eu scriam pe gratis despre programe si servicii online. Mai puteam si link-uri dofollow. Nu numai ca am facut rau blogului, dar nici trafic nu am generat. Am facut reclama gratuita.
 4. taguri peste taguri si de proasta calitate
 5. am scris articole cu sfaturi despre blogging, dar nu am fost in stare sa respect eu ceea ce am scris. Multe fiind inspirate tot de pe afara. Ideile nu erau rele, dar trebuia sa te ti de ele.

Nu includ in acest articol greseli de exprimare, greseli de scriere, greseli gramaticale. Nu toti suntem profesori de limba si literatura romana. Limba romana nu e punctul meu forte. Nu includ aici nici greselile tehnice (prea multe categorii, structura link-urilor, structura articolelor etc).

In scurt timp o sa dispara sute de articole si tot atatea link-uri eliminate corect din Google. Toate articolele vechi si care generaza ceva trafic, care inca sunt relevante, care merita si pot fi actualizate, vor ramane in continuare pe blog. Marea majoritate a acestora va contine un mic paragraf la final cu data revizuirii si una sau doua idei in plus. Dupa caz.

Am eliminat pana acum 61 de articole din aproape 900. Probabil ca vor disparea jumatate dintre ele sau chiar mai mult.

Articole despre programe sau diverse servicii cu link direct am sa mai public. Dar doar cu conditia ca acestea sa fie oferite gratuit pentru uz personal si organizatiilor non-profit. Cand vor incepe sa ceara bani, atunci elimin si eu articolul sau link-urile catre acel produs. Asta e valabil pentru articolele scrise de mine din propria initiativa. Daca e vorba sa fiu platit sa scriu un articol, atunci altele sunt regulile.

Articolele deja scrise despre programe sau servicii online care nu mai sunt gratuite ca in momentul publicarii, link-urile vor fi eliminate sau in cel mai fericit caz nofollow. Asta cu o singura conditie, adica sa imi genereze ceva view-uri lunare. Altfel articolele vor fi sterse.

Nu voi mai lauda produse in mod gratuit, daca nu voi fi sigur ca imi va genera cel putin view-uri bune. Link-urile vor fi fie nofollow, fie link-uri de afiliere. Nimic direct si curat catre paginile de internet ale programelor sau serviciilor daca nu castig ceva.

Articolele in care povestesc despre intamplari, experiente, vacante, Belgia.. nu sunt incluse aici. Sunt cu totul si cu totul o alta mancare de peste.

Daca vreti sa ma intrebati ceva anume, sunteti curiosi de ceva sau orice alta remarca, scrieti-mi mai jos. Probabil si acest articol o sa dispara dupa ce voi termina treaba inceputa. Pentru cei care nu stiu, scriu din 2012, dar cu ceva ani in care am avut frana de mana trasa :D.

Ultuma actualizare 14 November 2023 by Alexandru Ionut

11 thoughts on “Greseli facute pe blog in toti acesti ani”

 1. succes, poate daca ai fi mai activ pe partea de scris lucrurile ar sta mai bine. si daca nu si nu poate poti incerca pe un domeniu nou, mai usor de tinut minte.

  Reply
  • Au 0 relevanta, sunt doar in 2-3 paragrafe si despre ceva aplicatie care nu mai exista. Fie au fost un tutorial care nu mai e valabil. Fie articole scrise despre o versiune Ubuntu de acum 10 ani. Un review la un laptop din 2009.. etc. Verific intai link-urile in Google Analytics si vad daca au fost accesate in ultimele 12 luni. Sunt foarte multe cu 0 view-uri intr-un an de zile. Ce rost mai au asemenea articole?
   Articole despre Windows Phone, despre Windows 8 cand era beta si despre multe alte chestii care nu mai exista.

  • Da, ai dreptate. Totul evolueaza si indiferent cum o dai, la un moment dat tot o sa devina irelevant ceea ce ai scris. Cu toate astea, daca scrii de o calitate indoielnica, ramane din prima zi pana in ultima. Am sters cam tot ce mi-a stat in cale pana acum. In ultimele 4-5 zile am avut o pauza, dar revin in scurt timp sa termin ceea ce am inceput. De data asta merg pana la capat cu eliminat de pe blog tot ce super praf si nu mai pot scoate nimic din articol. E o munca enorma. Aproape mai greu decat sa te documentezi pentru un articol nou. Dar vedem ce iese. Am si un motiv destul de important pentru care am inceput treaba asta si o oarecare frustrare. Dar termin ceea cea am inceput, iar apoi trag linie.

  • Multumesc. Or sa mai urmeze si alte articole, dar momentan sunt prins cu prea multe treburi offline :). Sper ca iti plac si articolele care nu sunt de IT.

  • Da, s-a dus de mult tot ce realizasem, de asta nici nu mai imi bat capul cu blogul. Cu Adsense e alta treaba, sunt niste muisti si nu stiu cum sa iau legatura cu ei sa le zic direct. Aplic regulat sa le reactiveze dar gasesc ei mereu ceva sa protesteze.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.