Categories
Windows 7

Cum verificam memoria RAM cu Memory Diagnostics

Sistemul de operare Windows ne pune la dispozitie un instrument gratuit care poate verifica memoria RAM. Acest tool de detectie a erorilor memoriei RAM este prezent chiar si in Windows 10, putand fi gasi  la fel ca in versiunile sistemului de operare anterioare. Acesta se numeste Windows Memory Diagnostics, si poate fi gasit tastand mdsched.exe in meniul Start, fie apasand tastele Win+R si tastand numele in caseta de dialog Run.

Categories
Windows 7

Verificarea actualizarilor in Windows 7 foarte greoaie

In ultima perioada am fost nevoit sa reinstalez Windows 7 pe cateva laptop-uri mai vechi, iar de fiecare data cand am apasat butonul pentru verificarea update-urilor disponibile pentru sistemul de operare, a trebuit sa las laptop-urile aprinse peste noapte. Nu va zic, pe vreo doua am asteptat mai bine de 24 de ore.

Categories
Windows 7 Windows 8

The User Profile Service failed the logon. User profile cannot be loaded.

Daca incercam sa ne logam in Windows 7 sau Windows Vista folosind un cont temporar, putem primi eroarea “The User Profile Service failed the logon. User profile cannot be loaded.” Aminteam de mesajul asta in articolul trecut, pe un Packard Bell cu Windows Vista pe el.

Categories
Windows 7

Cum grabim procesul de inchidere al calculatorului – Windows 7

Pentru cei care inca folosesc Windows 7, am sa prezint pe scurt cateva modificari pe care le putem face in sistemul de operare pentru ca procesul de inchidere sa dureze mai putin.

Categories
Windows 7 Windows 8

Cum aflam versiunea BIOS-ului

Pot exista cazuri in care suntem nevoiti sa aflam versiunea BIOS-ului, asta din diferite motive. Drept urmare, am sa va prezint cateva posibilitati de a afla informatii cu privire la versiunea acestuia, ajutandu-ne de Command Prompt, PowerShell si instrumentul System Information.

Categories
Windows 7 Windows 8

Cum modificăm culorile în linia de comandă – command prompt

Nu sunt cel mai mare fan al liniei de comandă, dar voi încerca să învăț să lucrez cât mai mult ”fereastra neagră”, adică command prompt. Există totuși o mulțime de utilizatori care stau zilnic și butonează în această fereastră, ordonând calculatorului să execute anumite sarcini, chiar dacă există și posibilitatea operării în interfața grafică. De exemplu, atunci când dorim să defragmentăm hard disk-ul calculatorului, fie optăm pentru varianta clasică în care va apărea acel tool cu interfață grafică pus la dispoziție în Windows, fie putem cere sistemului de operare să execute această sarcină de defragmentare direct din linia de comandă.

Categories
Windows 7 Windows 8

Cum dezactivăm sau activăm hibernarea în Windows 7, 8, 8.1

În acest articol am să vă prezint câteva metode prin care putem activa sau dezactiva modul de hibernare al calculatorului. Sincer să fiu, eu n-am pus calculatorul în modul hibernare de 5 până acum. Iar când am făcut-o, a fost din curiozitate sau din greșeală.