Greseli facute pe blog in toti acesti ani

Am facut o serie imensa de greseli aici pe blog, din punctul meu de vedere, in tot acesti ani de cand scriu. Incerc sa repar cat pot de mult si mi-as dori sa urc blogul la nivelul pe care-l merita. Atat el, cat si eu. Am pierdut aici timp pe care nu-l mai pot recupera vreodata. Din pacate, in afara faptului ca am cunoscut doua sau trei persoane cu care tin legatura, nu am fost recompensat pentru ceea ce am facut. Inteleg si de ce.

Read more

Vreau sa-mi fac blog! Ce sa fac pentru inceput?

Daca sunt pe punctul de a-mi face un blog pentru prima data, ar fi ideal sa stiu de la inceput ce trebuie sa fac pentru a porni cu dreptul. Pe langa alegerea unui domeniu si a unui host, trebuie sa setam si blogul in asa masura sa fie usor de inteles si usor de gestionat de la bun inceput, atat de catre vizitatori cat si de catre blogger.

Read more

Cum verificam daca site-ul e mobile friendly

blank

Ar fi culmea sa nu stiti daca site-ul sau blogul pe care-l administrati e sau nu mobile friendly. Adica sa poata afisa cu usurinta continutul pe smartphone-uri si tablete. Sigur, orice site poate fi accesat cu usurinta de pe mobil, insa doar o mica parte din aceste site-uri pot afisa continutul in asa fel incat sa fie usor de citit de catre vizitator, indiferent de rezolutia telefonului utilizat.

Read more

Optimizarea corecta a imaginilor pentru blog

blank

Inainte de a incarca imagini sau diverse screenshot-uri pe blog, ar trebui sa ne preocupe si optimizarea acestora inainte de a lua contact cu internetul. Tinand cont ca viteza de accesare si incarcare a paginilor blog-ului este foarte importanta, aceasta depinde destul de mult si de imaginile servite vizitatorului de catre pagina accesata. 

Read more

Cum eliminam traficul creat de roboti din Google Analytics

blank

Pentru o mai buna acuratete de afisare a traficului primit pe site sau blog, Google Analytics pune la dispozitie o setare pe care o putem activa pentru a elimina traficul creat de roboti. Astfel, graficul care reprezinta traficul pe site va fi mult mai exact, afisand doar vizitele reale, de catre utilizatori. Aparitia acestui filtru pentru trafic a fost anuntata pe pagina oficiala Google+.

Read more