Cum citim parola de mail salvata in Outlook

Am modificat saptamanile trecute contul premiu Microsoft Office 356 Personal in Microsoft Office 356 Basic. Mi se parea cam mult sa platesc 69€ pe an pe ceva ce abia de foloseam. Mai mult foloseam doar Microsoft Outlook. De pachetul office abia de m-am atins. Folosesc doar documentele create in Google Drive, iar pentru alea nu ai nevoie de Microsoft Office Premium.

Acum platesc doar 10€ pe an pentru Microsoft Office 365 Basic. Probabil nu pentru mult timp pentru ca, probabil, am sa renunt de tot la el. Acest pachet nu ofera prea mult, dar nici nu costa cine stie cat. Asa pe scurt, ai doar pachetul office doar pentru un utilizator pe web, iOS sau Android si 100GB stocare cloud pe care oricum nu o folosesc. Exista alternative gratuite pentru Microsoft Office.

Ceea ce ma interesa pe mine mai mult si pentru care am si platit 69€ anual era Microsoft Outlook. Din pacate, clientul de mail Outlook este acum disponibil doar web, adica poate fi accesat doar din browser si de pe smartphone. Voiam sa folosesc Outlook si acasa pentru ca il folosesc intens la serviciu si mi se pare super bun si usor de folosit. Insa la serviciu nu platesc eu pentru el, asa ca acolo nu ma doare burta.

Acum ca tot am redus cheltuielile anuale sa zic asa, am reinstalat Thunderbird. Thunderbird este un client email, aplicatie de citit mail-urile, si care este alternativa perfecta pentru Outlook. L-am folosit foarte multi ani si am sustinut tot timpul asta. In plus, am o multime de articole despre Thunderbird pe blog. Intre timp, aplicatia a mai evoluat schimband de data asta si interfata grafica care era tot timpul invechita.

Pana aici totul bine, doar ca a trebuit sa reintroduc mail-urile in Thunderbird si nu mai stiam parolele la cele 5 adrese de mail pe care le folosesc. Daca la 4 dintre ele am reusit sa aflu parolele relativ repede, la singurul mail ISP folosit si destul de important a trebuit sa caut putin pana am aflat parola. Am mai avut si in trecut probleme si mi-a dat ceva batai de cap. ISP inseamna Internet Service Provider, iar un mail ISP este o adresa de mail creata cu ajutorul unui provider care poate fi compania de internet la care suntem abonati, serverul blogului in cazul de fata, si asa mai departe.

Adresa meu de e-mail ISP este legata de blog si de serverul blogului. As putea spune ca este o adresa temporara. Daca renunt vreodata sa platesc serverul acestui blog, pierd inclusiv adresa de mail si toate mailurile primite si trimise. In plus, un mail ISP este mult mai vulnerabil si slab securizat decat o adresa de email Gmail, Hotmail, Yahoo etc.. Apropo de Gmail, aflati de aici cum se sterge o adresa de mail Gmail.

In trecut, cand trebuia sa introduc singura mea adresa de mail ISP in Outlook sau Thunderbird, ma logam in panoul de control al serverului blogului si modificam parola. Desigur, am uitat din nou parola pentru ca nu o notez nicaieri. Am cautat de data asta sa aflu parola salvata in Outlook. Ca aveam aceasta banuiala ca Outlook stie sa salveze si parolele.

De ce sustin ca o adresa email ISP este mult mai vulnerabila decat una Gmail, de exemplu? Pentru ca a fost singura adresa de email la care am putut afla si citi parola din Outlook fara batai de cap. La celelalte adrese nu am putut face asta.

Revenint la idea din titlu, am sa prezint mai jos metoda prin care putem afla parola adresei de mail salvata in Outlook.

In primul rand, lansam Outlook si accesam meniul File. Imediat va fi afisat ecranul de mai jos. De aici apasam pe iconita Account Settings – Add and remove accounts or change existing connection settings.

Dupa ce am efectuat pasii de mai sus, va fi lansata urmatoarea fereastra. In tabul cu lista adreselor de email inregistrate in Outlook alegem adresa de email ISP (singul tip de adresa de email la care functioneaza acest tutorial) si apoi apasam pe optiunea Repair… marcata cu rosu. Urmatoare fereastra care va fi lansata va arata fix ca imaginea de mai jos. Aici trebuie sa apasam pe Advanced options, iar apoi sa bifam optiunea Let me repair my account manually.

blank

Daca am parcurs pasii de mai sus corect, atunci va fi lansata fereastra de mai jos. Daca pentru adresa de mail selectata mai sus apare caseta Password si parola ascunsa de acele stelute, atunci adresa de mail este una de tip ISP. Mie nu mi-a aparut aceasta optiune de afisare a parolei decat la aceasta adresa de mail. La celelalte adrese de emai optiunea nu aparea in fereastra de mai jos. Acum banuiesc ca e adevarat tot ce am scris eu mai sus, dar puteti incerca si voi pentru diferite adrese de email.

Pentru a vedea si citi parola ascunsa salvata in Outlook trebuie doar sa apasam pe acea iconita care apare in dreapta casetei unde este salvata parola, marcata cu galben.

blank

Ultuma actualizare 11 November 2023 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.