Categories
SEO

Cum sa aducem trafic pe blog – sfaturi

Succesul unui blog depinde de numarul cititorilor pe care il are. Este important sa identificam lucrurile care pot genera un trafic considerabil, dar si mentinerea acestuia, deoarece acest trafic poate decide viitorul nostru ca bloggeri. Motivul pentru care majoritatea bloggerilor inca nu au aflat calea catre “succes” este faptul ca aloca 40% din timp cautarii de continut, 20% scris si modificat, 20% aspectului si graficii etc, si doar 20% pentru aducerea traficului. Din pacate, daca avem continut de calitate dar nu avem public, atunci totul este o pierdere de timp.

Categories
Blogging tips SEO

Cum verificam daca site-ul e mobile friendly

Ar fi culmea sa nu stiti daca site-ul sau blogul pe care-l administrati e sau nu mobile friendly. Adica sa poata afisa cu usurinta continutul pe smartphone-uri si tablete. Sigur, orice site poate fi accesat cu usurinta de pe mobil, insa doar o mica parte din aceste site-uri pot afisa continutul in asa fel incat sa fie usor de citit de catre vizitator, indiferent de rezolutia telefonului utilizat.

Categories
Blogging tips SEO

Putem publica continutul blogului pe alt site?

Sa presupunem ca am scris si publicat un articol pe blogul personal, dar doresc sa-l public si pe alt site. Putem face acest lucru, insa trebuie sa avem mare grija si sa tinem cont de anumite aspecte. Altfel, riscam ca blogul sa fie penalizat de Google pentru continut duplicat.

Categories
Blogging tips SEO

Cum eliminam traficul creat de roboti din Google Analytics

Pentru o mai buna acuratete de afisare a traficului primit pe site sau blog, Google Analytics pune la dispozitie o setare pe care o putem activa pentru a elimina traficul creat de roboti. Astfel, graficul care reprezinta traficul pe site va fi mult mai exact, afisand doar vizitele reale, de catre utilizatori. Aparitia acestui filtru pentru trafic a fost anuntata pe pagina oficiala Google+.

Categories
Blogging tips SEO

Cum aflam data si tipul actualizarilor Google cu Panguin

Panguin este un tool online care prezinta data si impactul actualizarilor algoritmilor Google asupra site-ului sau blog-ului. De mult tineam sa va spun de acest instrument, dar niciodata nu gasisem momentul potrivit.

Categories
SEO

5 tehnici SEO la care trebuie să renunțăm

Chiar dacă am doar doi ani de experiență în blogging, am citit o mulțime de articole despre SEO (Search Engine Optimization). Pentru o perioadă, am fost acaparat de subiect, apoi am lăsat-o mai moale, scriind așa cum îmi vine mie și uite că mi-a prins bine.

Categories
Blogging tips SEO

De ce Google+ pune nofollow pe link-urile din profil?

Nu știu să vă dau răspunsul la această întrebare, dar tocmai ce am aflat și eu despre povestea aste citind un articol pe seroundtable.com. Am intrat și am verificat, dar din păcate am constatat ceea ce e scris în acel articol. Google+ a pus nofollow pe link-urile din secțiunea ”Links” care se află pe profilul fiecărui utilizator al acestei rețele de socializare.