Succesul unui blog depinde de numarul zilnic al cititorilor sau al vizitatorilor. Este important sa identificam lucrurile care pot genera un trafic considerabil, dar si mentinerea acestuia, deoarece acest trafic poate decide viitorul nostru ca bloggeri. Motivul pentru care majoritatea bloggerilor inca nu au aflat calea catre „succes” este faptul ca aloca 40% din timp cautarii de continut, 20% scris si modificat, 20% aspectului si interfetei etc, si doar 20% pentru aducerea traficului. Din pacate, daca avem continut de calitate, dar nu avem vizitatori pe site, atunci totul este o pierdere de timp.
SEO
Cum verificam daca site-ul e mobile friendly
Ar fi culmea sa nu stiti daca site-ul sau blogul pe care-l administrati e sau nu mobile friendly. Adica sa poata afisa cu usurinta continutul pe smartphone-uri si tablete. Sigur, orice site poate fi accesat cu usurinta de pe mobil, insa doar o mica parte din aceste site-uri pot afisa continutul in asa fel incat sa fie usor de citit de catre vizitator, indiferent de rezolutia telefonului utilizat.
Putem publica continutul blogului pe alt site?
Sa presupunem ca am scris si publicat un articol pe blogul personal, dar doresc sa-l public si pe alt site. Putem face acest lucru, insa trebuie sa avem mare grija si sa tinem cont de anumite aspecte. Altfel, riscam ca blogul sa fie penalizat de Google pentru continut duplicat.
Cum eliminam traficul creat de roboti din Google Analytics
Pentru o mai buna acuratete de afisare a traficului primit pe site sau blog, Google Analytics pune la dispozitie o setare pe care o putem activa pentru a elimina traficul creat de roboti. Astfel, graficul care reprezinta traficul pe site va fi mult mai exact, afisand doar vizitele reale, de catre utilizatori. Aparitia acestui filtru pentru trafic a fost anuntata pe pagina oficiala Google+.
Cum aflam data si tipul actualizarilor Google cu Panguin
Panguin este un tool online care prezinta data si impactul actualizarilor algoritmilor Google asupra site-ului sau blog-ului. De mult tineam sa va spun de acest instrument, dar niciodata nu gasisem momentul potrivit.
5 tehnici SEO la care trebuie să renunțăm
Chiar dacă am doar doi ani de experiență în blogging, am citit o mulțime de articole despre SEO (Search Engine Optimization). Pentru o perioadă, am fost acaparat de subiect, apoi am lăsat-o mai moale, scriind așa cum îmi vine mie și uite că mi-a prins bine.