Cum resetam un smartphone cu Windows Phone 8.1

Cu ceva timp in urma scriam un tutorial despre cum putem reseta telefoanele Lumia cu Windows Phone 8. In cazul in care, pentru o parte dintre voi, acel tutorial nu mai functioneaza, atunci ramane sa incercat si ceea ce voi scrie in continuare.

Intre timp, au avut loc o serie de modificari. De la schimbarea butoanelor pentru capturarea unui screenshot, pana la o alta versiune a sistemului de operare, adica Windows Phone 8.1. Nu va mai dura mult si vom avea parte de o noua actualizare a sistemului de operare.

Cum resetam un smartphone care ruleaza Windows Phone

Soft Reset

Soft Reset este prima varianta pe care ar trebui sa o incercam atunci cand avem probleme cu telefonul. Bineinteles, probleme ce tin in special de partea software. Acesta s-a blocat, fie nu mai raspunde la comenzi, sau diverse aplicatii dau eroare atunci cand dorim sa le lansam.

Acest mod de resetare l-am putea compara cu deconectarea bateriei si repornirea aparatului, exact asa cum faceam acum multi ani cu diverse telefoane atunci cand nu mai mergeau bine.

Pentru soft reset procedam astfel:

 •  tinem apasam butonul de micsorare a volumului (volume down) si butonu de pornire pana cand smartphone-ul se reseteaza
 • in mod normal, trebuie sa tinem apasat pe butoane circa 10-15 secunde.

Apoi telefonul va reporni si sa speram ca vom scapa de problema avuta. Acest tip de reset nu va sterge si nu va schimba nimic din telefon.

Hard Reset

Hard Reset ar trebui sa ramana ultima varianta la care ar trebui sa apelam atunci cand avem probleme cu telefonul. Daca ne-am decis sa recurgem la acest proces, trebuie sa facem backup datelor de pe smartphone. Odata resetat, telefonul va reveni la setarile din fabrica, si absolut tot ce va fi pe el va fi eliminat.

Pentru hard reset procedam astfel:

 • inchidem telefonul
 • apasam butonul de micsorare a volumului (volume down) si conectam incarcatorul
 • tinem in continuare apasat buton de volum pana cand vom vedea semnul exclamarii pe ecran (!), apoi luam degetul de pe buton
 • apasam pe rand butoanele (volume up, volume down, power, apoi volume down.

Asteptam ca telefonul sa se reseteze, apoi sa reporneasca.

Recomand sa urmariti cu atentie clipul video de mai jos.

Last Updated on 18 January 2015 by Alexandru Ionut

57 thoughts on “Cum resetam un smartphone cu Windows Phone 8.1”

 1. Rog frumos sa ma ajute cineva! Am un Nokia 530 si când apas pe apeluri sau pe mesaje, sau contacte sau pe aparat foto, nu mi se mai deschid. Am incercat sa-i fac un soft reset dar problema nu se schimba. Este alta solutie înafara de hard reset?

  Reply
 2. am si eu o problema.am scos telefonul din buzunar sa sun pe cineva si cand l-am deblocat am vazut EROR:Unable to find a bootable option.Press any key to shut down.
  am vazut un tutorial in care pot rezolva problema cu “Windows device recovery”dar am o problema majora->nu-mi merge butonul de power.Cum as putea sa-i fac hard reset?

  Reply
 3. Buna ziua, am 2 telefoane lumia 930, unul cu win 8 si unul cu win 10, amandoua au exact aceeasi problema. Pornesc si dupa 30 de secunde isi dau reset. Am incercat toate variantele, ce pot sa fac?

  Reply
 4. Buna ,am telefon nokia lumia 1520 ,win 10
  dupa ce il scot de la încărcat se deconectează si trebuie sa il pun din nou la încărcat
  Ce sa ii fac ,va rog ajutatima…

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.