Cum se resetează Nokia Lumia cu Windows Phone 8

În acest articol am să explic posibilitatea resetării smartphone-urilor Nokia Lumia care rulează Windows Phone 8. Asta în cazul în care aveți nevoie vreodată să faceți așa ceva. După părerea mea, Windows Phone 8 este un sistem de operare foarte stabil. Vă spun asta pentru că folosesc un Nokia Lumia 720 cu WP8, și n-am avut absolut nici o problemă cu sistemul de operare. Nu mi s-a blocat absolut niciodată și răspunde foarte bine la toate comenzile. Aplicațiile și jocurile rulează fără cea mai mică ezitare.

Windows Phone este un sistem de operare creat de Microsoft, după cum am scris mai sus, este foarte rapid, stabil și ușor de folosit. Cu toate acestea, pot exista momente când suntem nevoiți să restartăm sau să resetăm telefonul atunci când o aplicație poate da vreo eroare.

Principiul de resetare al unui terminal Lumia este același, indiferent că este Nokia Lumia 520, 720, 925 etc.

Cum efectuăm un soft reset pe Lumia

Pentru a efectua un soft reset, ținem apăsat butonul de micșorare a volumului și butonul power al telefonului până acesta se restartează.

Fiind doar un soft reset, vom observa că nimic nu a fost șters sau modificat, așa că fișierele noastre sunt în siguranță.

Cum efectuăm un hard reset pe Nokia Lumia

Hard reset îl putem asocia cu resetarea generală a telefonului. Procedeul este puțin mai complex și foarte radical. Atunci când efectuăm un hard reset, toate aplicațiile, jocurile, fișierele și setările telefonului vor fi șterse.

hard reset nokia lumia
Butoanele care trebuiesc ținute apăsat pe Nokia Lumia, atunci când vrem să efectuăm un hard reset.

Dacă dorim să efectuăm un hard reset al smarphone-ului Nokia Lumia, atunci ar trebui să facem mai înainte un backup al tuturor datelor.

Pentru hard reset, accesăm Settings – About și derulăm până găsim opțiunea ”reset your phone”. Apăsând butonul, tot conținutul telefonului va fi șters iar acesta va arăta exact ca din fabrică sau ca în momentul când l-am scos din cutie.

Dacă telefonul nu răspunde la comenzi și nu putem accesa meniul acestuia, procedăm astfel:
ținem apăsat butonul de la cameră + butonul de power + butonul de micșorare a volumului. După ce telefonul va vibra, ținem apăsat butonul de la cameră și de micșorare a volumului pentru încă câteva secunde, eliberând degetul de pe butonul power.

Articol nou: Cum revenim la Windows Phone 8 de la Windows Phone 8.1 – downgrade

Rețineți: După hard reset, va trebui să actualizăm sistemul de operare și să instalăm toate aplicațiile necesare.

UPDATE: cei care nu pot reseta telefoanele in asa cum am explicat mai sus, cititi si acest articol.

Ultuma actualizare 18 January 2015 by Alexandru Ionut

690 thoughts on “Cum se resetează Nokia Lumia cu Windows Phone 8”

 1. Am un nokia 920 camera de 20 am uitat codul de pornire ce fac ai mai am o problema este vodafon si vreau sa mearga in telecom ce fac multumesc frumos

  Reply
 2. Buna. Am un Nokia Lumia 830 de un an de zile si de o saptamana nu mai pot sa intru pe contul de yahoo din aplicatie. Am sters contul din setari, l-am adaugat iara am incercat sa ma logez dar nimic, imi spune ca , contul meu de Yahoo necesita atentie :). De pe alt comp, sau tablet ma pot loga fara nici o problema. Poti cumva sa ma ajuti? Mersi fain

  Reply
 3. salut. am un lumnia 710 care din senin se aprinde si se stinge singur. am incercat toate variantele si am facut si hard reset. acum pornste pana la sigla nokia si nu mai incarca windows. nu am rezolvat nimic se stige si se aprinde in continuare. as vrea sama ajuti cu un sfat.

  Reply
 4. Buna!
  Detin un Microsoft Lumia 540 dual sim. De ceva timp nu mai functiona aplicatia Yahoo mail a telefonului. Imi spune mereu ca “necesita atentie”. Introduc adresa mail si parola, zice ca: “informatiile de cont Yahoo!Mail sunt incorecte”, dar pe browser merge foarte bine. Intru la setari totul e ok, pana la setari de sincronizare unde este o parola cam lunga fata de ce am sau am avut vreodata. O modific, salvez, dar nimic, ramane aceeasi. Am resetat si telefonul, aceeasi problema. Acum ca am resetat tel nu mai am niciun contact, cred ca are legatura cu sincronizarile. Cartela de orange nici macar nu mai exista. Am cinci luni de cand sunt plecata din tara si nu am avut roaming-ul activat, poate ca a expirat cartela…, insa poate reusesc sa le recuperez cumva. Mai enervanta e problema mai sus. Luminati-ma, va rog!
  Multumesc! 🙂

  Reply
 5. Buna ziua,amun nokia lumia 930 si de cate zile nu imi mai functioneaza blitul la camera si microfonul cand comut pe difuzor,iar cand incerc sa fac un videoclip nu imi inregistreaza sunetul?,este o problema de soft sau hardwere?

  Reply
 6. Salut! Am un Lumia 625 si i-a dat resetare, iar de atunci(de 24 de ore) imi apar niste rotite pe ecran. Va rog sa ma ajutati! Multumesc! Nu am SIM si nici card de memorie in el.

  Reply
 7. L-am lasat toata ziua la incarcat si aceeasi problema: cand il deschid apar cele doua rotite, iar dupa 10 secunde se inchide.

  Reply
  • l-ai resetat?
   Press Power button to switch off device.
   Then tap Power button + Volume down.
   Release Buttons when device will vibrate.
   When you will see exclamation mark press this sequence of keys: Volume Up -> Volume Down -> Power button -> Volume Down.
   Success! you can now work on device properly.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.