Review iPad Air – pe înțelesul tuturor vs Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Acesta se anunță a fi unul dintre cele mai tari review-uri despre iPad Air făcute vreodată, chiar în ziua de Crăciun, în comparație cu Samsung Galaxy Tab 2 10.1 cu 3G, așa că merită să acordați câteva minute acestui articol. Voi scrie exact punctul meu de vedere despre tabletă, încercând să nu bat câmpii, dar în același timp, vreau să o fac fac o comparație cu tableta care o dețin de mai mult timp. Tableta iPad Air nu este a mea, ci a primit-o sora iubitei mele de Moș Crăciun, iar Tab 2 o am din luna iulie anul acesta. Aveți aici întreg review-ul făcut de mine despre Samsung Galaxy Tab 2 .

Cei care probabil nu știu, iPad Air este ultimul model lansat de Apple la ora actuală. Tableta a fost lansată în luna noiembrie 2013, pe când Tab 2 a fost anunțată în februarie 2012 și lansată în America pe 13 mai 2013. Între timp, Samsung a lansat Tab 3, iar între Samsung Galaxy Tab 2 și iPad Air există o diferență foarte mare, atât ca dată de lansare, cât și ca specificații. Comparația cea mai corectă ar fi fost între Tab 3 și iPad Air, dar cum nu dețin un Tab 3, am  făcut comparația doar între ce dețin și Air.

Ultimul model de tabletă lansat de Apple, iPad Air, are un ecran de 9,7 inch, puțin mai mic decât cel de pe Tab 2-ul meu care are 10.1, dar care vine cu o tehnologie cu mult mai superioară. În primul rând, oferă o rezoluție forte bună de 1536 x 2048, iar Samsung-ul are doar 800 x 1280. În al doilea rând, în ciuda ecranului mai mic, iPad Air oferă o densitate a pixelilor cu mult mai superioară, adică 264 pixel per inch, față de 149 ppi oferită de Samsung.

ipad air vs tab 2

În legătură cu calitatea sunetului pentru același clip Youtube, ambele tablete se aud excepțional de clar, dar iPad Air se aude o idee mai tare. În orice caz, n-am pus accent foarte mult pe acest lucru. N-am stat toată ziua pe Youtube. Fișiere MP3 n-am pus în nici una din cele două.

Legat de memoria internă, Tab-ul iese învingătoare. Ambele au 16 Gb memorie de stocare internă, dar iPad Air nu oferă slot pentru card. În schimb, Galaxy Tab 2 poate duce un microSD de până la 32Gb. Ambele au 1 Gb RAM. Procesorul ambelor tablete este dual core, dar cel de pe iPad Air are 1.3 GHz, cu o tehnologie mult mai nouă și cu mult mai rapid. iPad Air pot spune că zboară pe net, pe când Samsung Galaxy Tab 2 oferă o viteză de navigare destul de bună, mai ales folosind ultimul browser folosit de mine.

ipad air vs tab 2 pic 1

iPad Air vine cu o cameră de 5MPx, foarte inteligentă și care știe să filmeze la 1080p@30fps, pe când Tab 2 vine doar cu 3,2Mpx filmând la 720p. Camera frontală de pe Air este de 1.2MP și știe să filmeze HD cu 720p@30fps, iar Samsung-ul vine doar cu o cameră VGA de o calitate destul de proastă. Ceea ce tableta mea are în plus, este 3G-ul, pe când modelul de iPad Air pe care cumnata îl deține, nu oferă și 3G.

Am realizat un test comparativ între cele două camere, în sufragerie, la lumina becului, dar foarte slabă. Poze realizate cu iPad Air și fotografii făcute cu Samsung Galaxy Tab 2.

Ca și greutate, iPad Air este cu aproximativ 110 grame mai ușoară, dar care se simte enorm de mult, fiind în același timp incredibil de subțire. Dar să nu uităm că este puțin mai mică decât Samsung-ul de 10.1.

ipad air vs tab 2 pic 2

Aveți aici mai multe poze cu cele două tablete.

Samsung Galaxy tab 2 a ieși de ceva timp din oferta eMag-ului, dar vă puteți lua iPad Air 16Gb cu 4G sau varianta pe negru.

Sistemele de operare ale celor două tablete sunt total diferite. Unul este iOS 7, iar celălalt este Android. După părerea mea, fiecare sistem de operare se adresează unui anume segment de utilizatori. iOS este pentru cei care doresc ceva stabil, rapid și user-friendly, pe când Android se adresează în special utilizatorilor pasionați de personalizarea gadget-ului și mii de aplicații gratuite.

Revenind la procesor, iPad Air este prevăzută cu cel mai rapid CPUexistent la ora actuală de la Apple, procesor care rulează pe 64biți și care elimină orice șansă de a spune vreodată că tableta rulează încet. Eu am fost impresionat de viteza de procesare. N-am fost niciodată fan Apple, dar pot spune că au făcut o tabletă superbă. Să mă fac înțeles, îmi place foarte mult și tableta pe care o dețin, dar asta nu înseamnă că nu mi-aș cumpăra un iPad Air pe viitor, cu toate că nu mă omor eu după tablete. Eu nici măcar nu am luat folia de pe spatele TAB-ului :).

Ultuma actualizare 26 December 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.