Concept Windows 9. Sper să arate așa următoarea versiune Windows

Nu știu cât de adevărat este, dar se pare că următoarea versiune Windows, adică Windows 9, asta dacă se va păstra această ordine, ar arăta fix ca un sistem de operare Linux, adică Ubuntu cu Unity.  Personal, aș fi încântat să se prezinte așa. Cred că și-ar șterge o grămadă de puncte negative oferite de utilizatori, cel puțin din punct de vedere al design-ului.

Cu toate astea, eu văd o veste bună, dar și veste rea. De reținut, asta-i doar părerea mea:

1. Vestea bună ar fi că s-ar apropia de o mică parte din utilizatorii Linux, cei care iubesc interfața Unity. După cum se vede din imagine, diferențele n-ar fi așa de mari, iar ideea interfeței ar fi aceeași. O bară de aplicații în partea stângă, iar bara Start sus, mult mai îngustă decât actuala.

2. Vestea rea ar fi că, fără să vrea, Microsoft ar putea ajuta foarte mulți utilizatori să se ”obișnuiască” cu interfața Unity sau chiar GNOME.

Totuși, balanța cred că s-ar înclina mai mult în defavoarea celor de la Microsoft. Sistemul lor de operare nu este gratis, costând destul de mult. În schimb, Linux oferă aproape aceeași experiență fără a trebui plătit vreun preț. Până la urmă, fiecare alege ce crede și ce are nevoie.

windows 9 concept

Știu că nu design-ul sistemului de operare Windows este marea lor problemă, ci mai degrabă securitatea acestuia, n-ar fi rea o asemenea schimbare.

Sursă imagine 

Ce părere aveți?

Ultuma actualizare 2 December 2013 by Alexandru Ionut

13 thoughts on “Concept Windows 9. Sper să arate așa următoarea versiune Windows”

 1. Mie sincer nu prea imi place.Daca vreau linux pun linux,daca vreau windows pun windows.Sau daca vreau functionalitate si compatibilitate de windows si aspect de linux…instalez o tema…un skinpack ceva..:D

  Reply
  • Înțeleg, dar oricum, am și zis că ”Până la urmă, fiecare alege ce crede și ce are nevoie.”

 2. Ma indoiesc, asta e una dintre zecile de variante ce circula pe internet. Cu siguranta una dintre variante va fi foarte aproape de adevar, ramane sa vedem ce va face Microsoft. Poate windows 8 a fost doar un sistem “de trecere” (tranzitie) cum a fost si Windows Vista si windows 9 sa fie ceva foarte interesant.

  Reply
  • Rămâne să vedem. Eu unul vreau o schimbare. Dacă ar arăta ca în imaginea de mai sus, ar fi ceva mult mai ”revoluționar” față de Windows 8. Poate m-ar convinge și să-l cumpăr dacă varianta preview ajunge unde trebuie. 8.1 preview nu m-a convins 100%.

 3. Cred ca mi-ar placea sa am in continuare posibilitatea de a alege din diversitate. Ideea de a se indrepta toate catre acelasi concept, chiar daca e cel mai bun, nu prea ma incanta. Da, ma bucura si astept cu interes orice imbunanatire windows dar sustin parerea lui Sorin: ori e Linux, ori e Windows.

  Reply
  • Până se va lansa următoarea versiune Windows, vom mai avea ceva de așteptat. Până atunci vor fi mult mai multe zvonuri :D. Eu sper să se schimbe în ceva mult mai radical. Ceea ce am prezentat eu mai sus, e ceva radical. În orice caz, aștept cu sufletul la gură să apară Ubuntu 14.04.

  • Linux nu e definit de o interfata grafica.
   Nu poti pune semnul egal intre Ubuntu si Linux.
   Pe mine nu ma deranjeaza ca vor sa preia un concept de la Canonical.
   Oricum asta au facut tot timpul, au furat ideea altora.
   Windows cu interfata de mai suns imi pare OK.
   Windows asa cum e prezentat in poza de mai sus nu e mai linux, ramane acelasi sistem de operare pt. ca un sistem de operare nu e definit doar de interfata.

 4. Nu cred că va arăta așa viitorul windows. Au investit prea mult în interfața Metro pentru ca următorl windows să vină cu altă interfață.

  Plus că au aceași idee ca și Canoncal, adiă același sistem de operare pe căte mai multe apare (telefon, tabletă, laptop etc.), dacă adoptă interfața de mai sus, atunci sigur nu o va putea pune pe un telefon și/sau tabletă.

  Deci noul windows, părerea mea, este că va avea tot interfața metro doar că ceva mai utilă.

  Reply
  • Eu cred că ar putea, și îți spun și de ce cred eu asta. Vor să unifice platformele cât de curând – Windows Phone cu Windows. Aceleași aplicații de colo până colo. Interfața desktop poate fi mult mai diferită de ceea ce e acum. Ar putea implementa chiar și acest concept. Din câte am înțeles, vor să renunțe la interfața desktop pentru tablete. Ar fi foarte ok să lase desktop-ul doar pentru PC-uri și laptopuri. Atunci sigur ar putea să implementeze orice idee trăznită.

 5. Interesant insa nu cred ca voi renunta la w8 prea curand.Mi se pare cel mai bun si mai util, chiar daca am fost reticent la inceput. Apoi w7 binenteles.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.