Cum scriem si publicam articole cu Windows Live Writer

Windows Live Writer este un instrument foarte inteligent care va permite publicarea articolelor pe blogul WordPress direct din interfata desktop. Asta inseamna ca nu trebuie sa mai va logati in panoul de administare WordPress. In acest articol – tutorial va voi arata cum sa activati “desktop publishing” pentru blogul vostru WordPress folosind Windows Live Writer.

Cum instalam Windows Live Writer in WordPress

Pasul 1. Pentru a publica posturile pe blogul WordPress cu ajutorul instrumentului Windows Live Writer, trebuie sa activati Atom Publishing Protocol si XML-RPC . Intrati in panoul de administrare din WordPress >> Setting >> Writing. Bifati cele 2 optiuni (la fel ca in imagine de mai jos) si apoi salvati modificarile.

Pasul 2. Descarcati Windows Live Writer de la Microsoft si instalati-l.

Pasul 3. Deschideti aplicatia Windows Live Writer si veti putea observa o notificare. Apasti pe next pentru a trece la pasul urmator.

blank

Pasul 4. Acum, trebuie sa selectati platforma de blogging, care ar trebui sa fie WordPress. Puteti gazdui multiple bloguri cu ajutorul lui Windows Live Writer dupa ce ati terminat configurarea. [adsense float=”center”]

blank Pasul 5. Acum, introduceti URL-ul blog-ului impreuna cu numele de utilizator si parola. Acesta va verifica daca sunteti proprietarul sau nu. Dupa apasarea butonului next, aplicatia se va conecta la blogul vostru.

blank
Pasul 6. Scrieti numele blogului. Nu se va sterge sau schimba numele blogului real. Acest lucru doar va arata numele blogului in acest utilitar in cazul in care aveti mai multe.

blank
Pasul 7. Acum, puteti publica articolele de pe desktop fara a deschide browser-ul dvs.

blank

 

Probleme posibile in timp ce utilizam Windows Live Writer

Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente probleme intalnite de catre bloggerii WordPress atunci cand utilizeaza Windows Live Writer in timp ce incearca imagini, scrierea posturilor, publicarea posturilor, sau simpla editare a posturilor existente.

1. Problema in timp ce incarcati imagini.

In timp ce incercati sa incarcati imagini cu Windows Live Writer este posibil sa intalniti un mesaj de eroare enervant “The following images cannot be published because the weblog does not support image publishing”. Acest lucru se intampla de obicei atunci cand nu ati configurat serverul FTP pentru gazduirea imaginilor externe.
Solutie: Pentru a rezolva aceasta problema trebuie sa reduceti dimensiunea imaginii.

2.Probleme de viteza

Windows Live Writer ingheata brusc, fara nici un motiv, sau absoarbe o multime de memorie a calculatorului.
Solutie: De cele mai multe ori, Windows Live Writer verifica actualizarile acestuia, blocandu-se si incarcand CPU calculatorului. Pentru a rezolva problema:
Start Menu >> Run >> tastati services.msc
Selectati acum Windows Live Setup Service si apasati Stop.

3. Probleme in timp ce configurati un blog nou

Atunci cand incercati sa adaugati un nou blog in Windows Live Writer te poti confrunta cu mesajul de eroare “Windows Live Writer is unable to detect your blog: server not responding“.
Solutia: Adaugati codul de mai jos in fisierul .htaccess pentru blogul WordPress.

blank

 

4. Eroare despre detectarea template-ului

Windows Live Writer nu va poate descarca tema personalizata WordPress pentru o previzualizare live.
Solutie: Trebuie sa va asigurati ca urmatorul cod este prezent in tema voastra (poti sa te uiti de acest cod intre tagurile <head>)

blank

 

Intrebari frecvente in ceea ce priveste Windows Live Writer

Cum pot adauga un blog nou ?

Raspuns: In partea de sus pe bare de instrumente veti putea vedea numele blogului dvs. Apasand pe acesta, aveti posibilitatea selectarii “Add blog account”, si apoi urmati instructiunile de la sus.

blank

Cum pot programa un post in WLW?

Raspuns: In partea dreapta a ecranului in WLW, veti putea vedea o bara care indica data. Faceti click pe aceasta si setati timpul exact inainte de a salva postul.

blank

Cum pot publica articole cu WLW

Raspuns: Publicarea articolelor cu WLW este extrem de simpla. In partea de sus, pe bara de instrumente gasiti butonul Publish.

blank

Sper sa va fie de folos acest articol – tutorial.

Last Updated on 7 June 2015 by Alexandru Ionut

1 thought on “Cum scriem si publicam articole cu Windows Live Writer”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.