Plugin wordpress pentru inserare anunturi adsense pe site sau blog

20 June 2013

Quick Adsense este un plugin wordpress pentru cu ajutorul caruia putem insera si pozitiona anunturile adsense pe un blog sau pe un site. Acesta este foarte usor de folosit si nu necesita cunostinte prea multe. Eu il folosesc de ceva vreme pe mystreet7, si sunt foarte multumit de ceea ce poate. Nu cred ca exista alt plugin care permite adaugarea reclamelor adsense pe blog, care sa ofere o functionalitate mai buna decat acesta.

Pagina oficiala a plugin-ului este quicksense.net, de unde il puteti si descarca pentru a il instala pe blog. Exista mai multe posibilitati de instalare, printre care:

1. Accesati panoul de bord WordPress, categoria Plugins, Add New. In caseta de cautare de pe aceasta pagina, tastati “quick adsense”, si o sa va apara mai multe rezultate. La mine este listat primul. Acesta are versiunea 1.9.2, pentru a nu-l confunda cu altele.

2. Tot din panoul de administare wordpress, categoria Plugins, accesati Upload, si apasati butonul “Choose File”. In acest mod, navigati pe hard disk, si selectati pluginul pe care l-ati descarcat de pe site-ul oficial. Apoi apasati “install now”.

3. O alta metoda ar fi sa il instalati cu ajutorul unui client si o conexiune SFTP, sau FTP.

Dupa instalare, setarile plugin-ului le gasiti in WordPress dashboard, sectiunea Settings – Quick Adsense.

Aici aveti la dispozitie o multime de setari cu ajutorul carora va puteti juca cu pozitionarea anunturilor adsense pe blog sau site.

Nu mai tin minte care au fost setarile initiale ale plugin-ului, dar am sa va fac un rezumat cu ceea ce cuprinde aceasta pagina, si cu setarile pe care eu le-am facut. De retinut, acestea sunt pur si simplu ajustarile facute de mine, exact asa cum am vrut. Nu trebuie sa tineti cont exact de ele, dar va pot ajuta. Fiecare isi poate aseza reclamele adsense pe site sau blog, dupa bunul plac.

Pentru inceput, trebuie sa alegeti cate anunturi sa plaseze pe o pagina, iar daca folositi doar Google Adsense, atunci limita este 3. Daca nu ma insel, plugin-ul are setat 3 ca default.

De la Position, aveti de optat intre mai multe zone de pozitionare a anunturilor pe blog, dar inainte de toate, trebuie sa generati anunturile adsense din Google, pentru care va trebuie cont.

Dupa ce ati generat diferite tipuri de anunturi, codul acestora il inserati la Adsense Code, gasiti mai jos pe pagina setarilor plugin-ului, in cele 10 casete. Dupa cum vedeti, fiecare casata este numerotata cu “ads1, ads2″ etc.

Acum revenim la pozitie, de unde putem atribui cate o reclama,  in functie de zonele unde putem afisa anunturile pe blog. Avem de ales intre: [adsense float=”center”]

 • inceputul, mijlocul, si sfarsitul articolului;
 • imediat dupa tagul < more >
 • inainte de ultimul paragraf
 • dupa un numar definit de paragrafe,
 • dupa o anumita imagine

In josul paginii, avem posibilitatea creerii a 10 widget-uri cu anunturi, la fel ca si cand am crea widget-uri text, pe care le putem insera apoi cu drag & drop, pe sidebar-ul blogului sau site-ului. Presupun ca stiti de unde inserati widget-urile in sidebar. [Dashboard – appearance – widgets].

Mai jos aveti cateva print screen-uri ale paginii cu setari, pentru a va da seama mai bine.

plugin afisare anunturi adsense in pagina 1

plugin afisare anunturi adsense in pagina 2

4 Comments

 • Florin Marius 27 June 2013 at 4:31 pm

  Iti zic din propria experienta ca daca ai multe pluginuri si un site mai mare wordpress-ul incepe sa se miste greoi, de aceea e bine sa nu folosesti pentru orice nevoie un plugin. Aici se poate introduce in cod liniile java de la adsense unde vrei si scapi cu totul de inca un plugin care face multe lucruri ca sa ajunga la acelasi rezultat.

  • Alexandru Ionut 27 June 2013 at 8:59 pm

   Ai dreptate dintr-un anumit punct de vedere. Da, multe plugin-uri “strica”. Dar nu toti stiu sa se joace prin codul de la wp. La inceput, mi-am rupt blogul de nenumarate ori. Si plugin-ul asta nu papa resurse multe.

 • Gabriel Ursan 22 June 2013 at 9:37 pm

  Ăsta e cel mai bun plugin de AdSense pentru WordPress din câte am încercat până acum. Mulțumesc încă odată pentru că mi l-ai recomandat acum câteva zile.

  • Alexandru Ionut 22 June 2013 at 10:26 pm

   Cu placere. Prima data foloseam unul care nu mai era actualizat de vreo 2 ani, si era nici macar pe sfert ca asta. Ma refer la optiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.