Cum Google a devenit pe zi ce trece tot mai drastic, acesta apeland la cativa algoritmi de care se foloseste pentru a pastra ordinea si calitatea in rezultatele cautarii, tot mai multe bloguri au fost penalizate.
ATENTIE: codul nu va functiona pentru unii si poate rupe fisierul functions.php . Testati-l pe propria raspundere.
Una din cauzele care pot aduce penalizari unui blog sau site, pot fi link-urile. Un link dubios pus intr-un articol pe blog, faca ca noi sa stim acest lucru, poate atrage dupa sine o penalizare. Google va crede ca noi pur si simplu vrem sa promovam acel bad link.
O solutie ar fi sa folosim atributul nofollow pentru acele link-uri externe din continut. Vom recunoaste un link nofollow dupa urmatorul exemplu:
<a href="https://domain.com" rel="nofollow">Link Goes here</a>
Adaugarea acestui element pentru fiecare link individual poate fi o pierdere de timp dar si o munca in plus. Din fericire, un fragment de cod plasat in functions.php, poate aplica automat functia nofollow pentru fiecare link extern din continutul postului.[adsense float=”center”]
Pur si simplu acesam fisierul functions si lipim codul la inceputul documentului:
add_filter('the_content', 'auto_nofollow'); function auto_nofollow($content) { //return stripslashes(wp_rel_nofollow($content)); return preg_replace_callback('/<a>]+/', 'auto_nofollow_callback', $content); } function auto_nofollow_callback($matches) { $link = $matches[0]; $site_link = get_bloginfo('url'); if (strpos($link, 'rel') === false) { $link = preg_replace("%(href=S(?!$site_link))%i", 'rel="nofollow" $1', $link); } elseif (preg_match("%href=S(?!$site_link)%i", $link)) { $link = preg_replace('/rel=S(?!nofollow)S*/i', 'rel="nofollow"', $link); } return $link; }
Codul de mai sus filtreza continutul si adauga atribut nofollow doar pentru link-urile externe. Cu aceasta modificare, un site sau blog isi poate imbunatatii clasarea in rezultatele motorului de cautare. Poate fi testat de catre cei care au site-urile penalizate si probabil, poate fi o optiune buna pentru a spera la anularea penalizarii in cazul in care aceasta este legata de link-urile de pe site.
Sursa wprecipes.com
Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut
Corect! Util mai ales pentru siteurile de afiliere unde munca este enorma; trebuie sa adaugi la finalul fiecarui link &rel=”nofollow”. Daca insa nu ai un site de afiliere si mai vrei sa pui in postari si linkuri dofollow, mai bine folosesti un plugin numit NoFollow Link cu care poti sa pui atributul selectiv.
Eu pun manual rel nofollow acolo unde este cazul. Stiu ca nu este prea practic, dar…vreau sa am posibilitatea ca unele link-uri sa fie dofollow. :)