Cum scapam de mesajul de mentantanta in Worpress

29 March 2013

Cei care folosesc WordPress si au bloguri pe aceasta platforma, exista sansa ca la un moment dat sa intalniti o eroare de mentenanta de genul: Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute. Tocmai mi s-a intamplat si mie acum cateva zeci de minute pe un alt blog.

Cum ajungi la aceasta performanta? Nu e greu. Trebuie doar sa faci upgrade la wordpress sau doar la unul din plugin-uri, si sa se blocheze procesul. Asa ca te-ai facut cu o eroare de mentenanta. Mai degraba este un mesaj decat o eroare, dar oricum nu te va mai lasa sa accesezi blogul. [adsense float=”center”]

Cum scapam de mesajul “Briefly unavailable for scheduled maintenance”? E simplu. Te conectezi cu clientul FTP (FileZilla fiind cel mai popular) sau te conectezi prin SFTP cu Swish, si cauti fisierul .maintenance in folderul root al blogului (cel care contine folderul wp-admin). Pur si simplu stergem fisierul si mesajul va disparea. Puteti accesa blogul pentru a vedea daca intr-adevar ati rezolvat problema.

In cazul in care upgrade-ul nu a reusit cum s-a intamplat si in cazul meu, a trebuit sa fac iar o reactualizare a plugin-ului. Simplu ca buna ziua.

2 Comments

  • Yamasha 31 March 2013 at 9:18 pm

    pai inainte de upgrade de platforma nu ai facut upgrade la pluginuri? asa zice la carte :D

    • Alexandru Ionut 31 March 2013 at 9:20 pm

      pai la plugin am facut update de am patit asa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.