Cum inseram Google Search Box pe site / blog in WordPress

Search este cea mai esentiala si utilizata functie pe web. Cele mai importate motoare de cautare proceseaza miliarde de cuvinte cheie in fiecare zi, dar in continuare exista numerose site-uri web si bloguri care inca nu folosesc aceasta caracteristica.

De cateva zile tot stau si m-a gandesc la o solutie de incorporare pe mystreet7.com a unei alte functii “search” decat cea implicita. Sunt foarte multe solutii pentru caseta de cautare dar prefer sa folosesc rezultatele din principalele motoare de cautare cum ar fi Google, Yahoo sau Bing. Pentru acest articol am ales varianta Google, pe care o poti vedea si implementata pe acest site.

Citeste si: Top 20 moduri de cautare pe Google pentru avea un rezultat de calitate

Basic Google Search Box

Daca spatiul este o problema pe site-ul tau sau pe blog, poti potrivi de minune o mica caseta de cautare Google. Solutia consta in utilizarea unui cod combinat intre HTML si Javascript:

<form method="get" action="https://www.google.com/search">

<div style="border:2px dotted black;padding:4px;width:15em;">
<table border="0" align="center" cellpadding="0">
<tr><td>
<input type="text"   name="q" size="25" style="color:#808080;"
maxlength="255" value="Google site search"
onfocus="if(this.value==this.defaultValue)this.value=''; this.style.color='black';" onblur="if(this.value=='')this.value=this.defaultValue; "/>
<input type="submit" value="Go!" />
<input type="hidden" name="sitesearch" value="yoursite.com" /></td></tr>
</table>
</div>

</form>

Atunci cand codul de mai sus este incarcat pe site, rezultatul casetei de cautare va arata ca acestea: [adsense foat=”center”]

Asa cum vezi mai sus, sunt optiuni diferite pentru marginea casetei de cautare, care pot modifica forma acesteia. Pentru stilul “dotted” de pe linia secunda, il poti ajusta: dashed, solid sau double.

Caseta de cautare este disponibila pentru utilizare imediat dupa ce apare pe site. Trebuie doar sa schimbi “yoursite.com” din cod.

Google Search Box cu Radio Buttons

Caseta de cautare de mai sus permite doar cautarea continutului doar pe site destinat. Cu toate acestea, ai ocazia sa oferi vizitatorilor si optiunea cautarii unui cuvant cheie pe web.

In acest caz, cea mai simpla solutie consta intr-o caseta de cautare cu doua butoane radio; unul pentru web, celalalt pentru site. Poti vedea exemplul de mai jos:

blank

Codul pentru caseta de cautare este urmatorul

<form method="get" action="https://www.google.com/search">

<div style="border:1px solid black;padding:4px;width:20em;">
<table border="0" align="center" cellpadding="0">
<tr><td>
<input type="text"   name="q" size="25"
maxlength="255" value="" />
<input type="submit" value="Google Search" /></td></tr>
<tr><td align="center" style="font-size:75%">
<input type="radio"  name="sitesearch" value="" />The Web
<input type="radio"  name="sitesearch"
value="yoursite.com" checked /> Only Your Site<br />
</td></tr></table>
</div>

</form>

La fel ca si in exemplul de mai sus, trebuie sa modifici “yoursite.com” cu denumirea corespunzatoare, iar caseta de cautare va fi gata de utilizare. Retine ca optiunea cautarii pe propriul site este selectata din mod default.

Concluzie

Functia “Search” este una dintre cele mai importante elemente pentru un site. Pentru a introduce codul pe site, am folosit metoda care mi se pare cea mai cunoscuta pentru toata lumea. In Dashboard din WordPress, la sectiunea Appearance >> Widgets >> si am ales Text. Trebuie doar sa pastezi codul acolo si apoi sa dai salvare. De asemenea, poti amplasa caseta de cautare oriunde vrei pe site.

Ultuma actualizare 8 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.