Cum dezactivam optiunea “remember me” din pagina de logare WordPress

15 May 2013

Dezactivarea optiunii “remember me” de pe pagina de logare WordPress este o idee foarte buna dintr-un punct de vedere, pentru siguranta site-ului sau blogului vostru. Pastrand aceasta optiune, site-ul poate fi hackerit destul de usor, mai ales daca ne logam de pe alte calculatoare.

Cand bifam aceasta optiune dupa ce am introdus username-ul si parola, contul nostru va ramane logat tot timpul. Asta este si motivul principal pentru care trebuie sa dezactivam aceasta optiune, in special de catre cei care folosesc un calculator comun mai multor persoane.

optiunea remember me

Dezactivarea optiunii Remember me

1. Procestul dezactivarii acestei optiuni nu este unul complicat. Trebuie doar sa ne logam la panoul de administrare WordPress, si sa accesam meniul Appearance. Din cadrul acestui meniu, selectam optiunea Editor.

2. In coloana din dreapta facem click pe functions.php pentru a edita codul acestui fisier. Recomandat este sa copiem tot codul acestei pagini intr-un fisier notepad, in cazul in care facem vreo greseala in cod, iar pagina respectiva nu va mai functiona optim. [adsense float=”center”]

3. Lipim codul de mai jos in functions.php:

//Remove "Remember Me" Checkbox from WordPress Login Page
 add_action('login_head', 'remove_remember_me');
 function remove_remember_me()
 {
 echo '<style type="text/css">.forgetmenot { display:none; }</style>' . "\n";
 }

remember+me+option+2

4. Dupa ce lipiti codul la sfarsitul paginii, apasati butonul update.

Daca vreti sa va feriti de orice greseala pe care o puteti face in momentul modificarii codului fisierului functions.php, puteti instala un plugin gratuit care se numeste Remember Me Not. Personal, recomand utilizarea codului pentru ca utilizarea unui numar foarte mare de plugin-uri, afecteaza site-ul intr-un mod negativ. Dar daca intr-adevar va e teama de cod, atunci incercati plugin-ul.

dezactivare optiune remember me

 Dezactivarea acestei optiuni este adresata unui anumit segment de utilizatori, asa ca nu cred ca este recomandata pentru absolut toata lumea.

2 Comments

  • hedmasster 7 October 2013 at 2:29 pm

    Acesta este unul dintre primele lucruri care trebuie facute in ceea ce priveste securitatea site-urilor wordpress.

    • Alexandru Ionut 7 October 2013 at 5:46 pm

      Într-adevăr. Partea grea e atunci când avem o parolă prea lungă. Trebuie să o scriem de fiecare dată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.