In acest tutorial veti afla cum se configureaza pluginul WordPress SEO by Yoast, si cateva sfaturi destul de utile. Voi face pe scurt un rezumat, urmand sa va ofer si link-ul catre articolul original. Personal, folosesc un alt plugin pentru SEO, dar cel de care va povestesc in acest articol este destul de popular.
Daca aveti un site sau blog, sigur va doriti sa apareti cat mai sus in rezultatele cautarii. Sunt o gramada de firme care ofera servicii SEO si care muncesc in locul vostru, sa va urce site-ul cat mai mult in rezultate. Din pacate, aceste servicii sunt uneori foarte scumpe, in special la firmele care au un portofoliu mai bogat. In rest, mergeti la risc. Sunt foarte multe persoane care se dau cunoscatori ai aceste arte, dar sunt cazuri cand acestia nu stiu mai multe decat voi, legat de SEO.
WordPress SEO este un plugin care ne va ajuta in optimizarea on page. Acesta este total gratuit, si il puteti descarca de aici. Alternativ, il puteti instala direct din panoul de administrare wordpress, de la sectiunea plugins > add new, cautand WordPress SEO by Yoast.
Dupa ce l-ati instalat si activat, urmeaza sa faceti cateva setari de baza.
1. Tracking – permite autorului plugin-ului sa monitorizeze eventualele probleme. Daca sunteti obsedati de intimitate, atunci lasati debifata optiunea.
2. Security – daca nu aveti incredere in editori si autorii care va ajuta cu site-ul, atunci bifati optiunea. Aceasta nu le permite acestora sa redirectioneze un post catre alt URL. [adsense float=”center”]
3. Webmaster Tools – recomand sa completati pentru google webmaster tools.
Title & Metas
1. Force Rewrite Titles – se recomanda a fi bifata, asa o am si eu.
2. No-index subpages of archives – bifat
3. Use meta keywords tag – bifat/nebifat. Eu nu mai folosesc taguri, dar fiecare dupa preferinta. Google nu prea mai tine cont de ele.
4. Add noodp meta robots tag sitewide si Add noydir meta robots tag sitewide – nebifate
Setarile pentru pagina Home
Aici povestiti putin despre site-ul sau blogul vostru.
1. Un titlu care sa nu depaseasca 70 caractere
2. O descriere a site-ului in 160 caractere
3. Meta keywords – nu sariti de 5, 6 pentru ca n-are rost. Altfel va catalogati la spam. Recomand long tile keywords.
Foarte important, adaugati adresa profilului vostru din Google+. Daca nu stiti de ce e asa important, cautati informatii despre Author Rank.
Mai departe, cititi Ghidul incepatorilor pentru WordPress SEO by Yoast – Configurare.
si arhivele de la woocommerce nu vrei sa ti le indexeze mai baiatule?
Daca esti tu asa bun la Yoast, ia spune-mi care e variabila pentru subcategory?
O sa urmez setarile din articol. Mersi.
Foarte tare acest plugin, î-l folosesc și eu chiar dacă încă nu-l stăpânesc destul de bine, dar învățăm. Nimeni nu se naște învățat,nu?
Dar cum de nu sunt comentarii la acest plugin?
Ma asteptam sa vad păreri…..
E mai mult un tutorial de configurare.. nu prea ai ce să dezbați așa deosebit. Poate că nimeni n-are altă părere despre setările optime. De exemplu, eu folosesc altul. Am scris și în articol. Dar am scris și despre ăsta că e destul de folosit.