Cum sa urmarim link-urile outbound in WordPress

Un cunoscut si larg utilizat instrument pentru urmarirea link-urilor outbound de pe orice site, nu doar construit cu ajutorul platformei WordPress, este instrumentul Google Analytics. Pentru cei care folosesc platforma WordPress, exista cateva plugin-uri foarte folositoare.

Plugin-ul Google Analyticator permit autorilor de site-uri instalarea rapida si usoara a acestuia, beneficiind cu ajutorul lui de avantajele instrumentelor Google Analytics direct in panoul de administrare WordPress.

monitorizare google analytics

Un alt plugin care se integreaza perfect Google Analytics cu site-ul, este plugin-ul Google Analytics for WordPress dezvoltat de cei de la Yoast.[adsense float=”center”]

Google Analytics for WordPress

Pentru a utiliza Google Analyticator sau Google Analytics de la Yoast, prima data trebuie sa creem un cont Google Analytics. Un asemenea cont este esential pentru a putea monitoriza site-ul.

google-analytics (1)

Avem la dispozitie doua optiuni. Sa creem un cont Standard sau un cont Google Analytics Enterprise. Pentru majoritatea dintre noi, contul standard este suficient. Putem oricand face upgrade la contul Enterprise pentru a beneficia de avantajele instrumentelor aditionale, fara nici o problema.

De retinut, pentru cei care deja folosesc servicii precum Gmail sau Google+, se pot loga la contrul Google Analytics pentru al configura, cu acest ID.

Crearea unui Cont Google

Pentru a crea un cont Google Analytics, navigam pe site-ul oficial. Facem click pe butonul “Create an Account” din coltul dreapta sus. Vom fi redirectionati catre alta pagina de logare. Facem click pe butinul rosu “Sign Up” din coltul dreapta sus.

Dupa ce am terminat de completat datele necesare, facem click pe butinul “Create My Account”. Pagina urmatoare va verifica informatiile pentru a crea contul. Google va verifica contul prin trimiterea unui sms pe telefonul mobil sau printr-un apel telefonic automat.

Selectam butonul radio din dreptul optiunii preferate si facem click pe “Send Verification Code”. Codul este furnizat prin metoda selectata de noi. Introducem apoi codul caseta “Verification Code”.

De asemenea, Google va verifica adresa mail. Dupa ce vom introduce codul de verificare, un mail va fi trimis catre adresa noasta si noi va trebui sa accesam link-ul trimis pentru a confirma adresa mail.

Dupa ce adresa de mail va fi verificata, contul Google Analytics va fi activat.

Configurare Google Analytics

Ne logam la contul creat, asta in cazul in care nu am facut-o deja. Va vine sa credeti sau nu, trebuie sa dam iar click pe butonul Sign Up pentru a crea un alt cont Google Analytics. De data aceasta introducem si link-ul catre site.

Tastam un nume pentru cont, la caseta pentru URL selectam una dintre optiunile “https://” sau “https://” iar apoi vom introduce adresa site-ului.

La sectiunea “Time Zone” alegem tara, timpul, etc..

Pe pagina home pentru noul cont Google Analytics creat, vom gasi “Traking ID”. Acel ID este numarul de indentificare pe care il vom folosi pentru a activa instrumentul de analiza pentru a monitoriza statisticile site-ului.

De asemenea, putem accesa alte cateva optiuni disponibile in partea stanga a paginii.

Ce ramane de facut acum, este instalarea plugin-urilor Google Analyticator sau Google Analytics by Yoast, pe site-ul wordpress.

Instalarea si configurarea plugin-urilor Google Analytics

Descarcam Google Analyticator si salvam fisierul zip pe hard disc. Pentru a utiliza plugin-ul Google Analytics by Yoast, il descarcam si instalam cu ajutorul panoului de administrare WordPress.

Deschidem pagina Settings a plugin-ului pe care l-am instalat si introducem ID-ul de care vorbeam mai devreme. Activam optiunea “track outbound links and dowloads”.

Ce plugin-uri folositi pentru a monitoriza link-urile outbound? Ce alte metode utilizati?

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.