Cum facem un forum cu SimplePress pe WordPress

9 July 2012

Cand vine vorba de WordPress, majoritatea oamenilor se vor gandi la blogging. Da, intradevar este un blogging CMS (content management system), dar de-a lungul anilor acesta a evoluat la mai mult decat o platforma de blogging. De fapt, acolo sunt tone de lucruri care le poti face pe ea, inclusiv transformand-o intr-un forum.
SimplePress este un plugin pentru WordPress. Este gratuit pentru download si poate fi folosit de indata ce este activat, el transformand site-ul intr-un forum complet functional cu doar cateva click-uri. De asemenea, vine cu o multime de optiuni de configurare si suport pentru plugin-uri personalizate si teme.

1. Descarcati, extrageti si puneti dosarul simple-press in dosarul “wp-content > Plugins.” In dashboard, mergeti la sectiunea plugin-uri si activati pluginul SimplePress.

2. Odata ce ati activat plugin-ul, mergeti la sectiunea Forum si faceti click pe “Perform Installation”

Instalarea va crea folderul “sp-resources” in directorul “wp-content”. Acesta este folderul specific forumului si toate fisierele de configuratii, plugin-urile si temele vor fi plasate in acest dosar. Se va crea, de asemenea, si tabelul bazei de date necesara pentru a organiza datele de pe forum. In cele din urma, se va crea pagina Forum unde poti vedea toate activitatile de pe acesta. Odata ce acesta este instalat, puteti merge la https://numele site-ului.com/forum pentru a vedea forumul in actiune.

3. La sectiunea Forum, sunt o multime de lucruri pe care le puteti configura, grupuri, setari SEO, moderatori, utilizatori si multe altele. Daca aveti experienta in administrarea unui forum, nu veti avea probleme de manipularea acestor optiuni. Pentru cei care nu stiu prea mult despre aceste lucruri, exista de asemenea butonul Help pentru fiecare sectiune in parte.

4. Forumul are o tema implicita. Aveti posibilitatea de a descarca teme noi de pe site-ul SimplePress (doar trei teme sunt gratuite). Pentru a instala tema, trebuie sa o plasati in “wp-content >> sp-resources >> forum – themes”. Apoi, mergeti in dashboard la “Forum >> Themes” si selectati tema dorita.

Concluzie
Dupa cum se poate observa mai sus, este foarte usor sa integrati un forum in site-ul WordPress. Cu doar cateva click-uri, puteti obtine un forum pregatit de “actiune”. SimplePress este gratuit si liber la descarcat, dar din pacate nu exista nici un suport pentru public. Pentru a primi sprijin, trebuie sa va logati ca un membru si sa platiti o anumita taxa de suport, acces la documentatie si pentru a descarca plugin-uri personalizate si teme.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.