Cum adaugam nofollow tuturor link-urile externe de pe blog

Un simplu ghid despre cum sa adaugam nofollow tuturor link-urile externe de pe blogul wordpress. Atributul nofollow poate fi adaugat manual fiecarui link extern sau prin folosirea unui plugin. La cum a ajuns Google sa se joace cu algoritmii, optimizarea pentru motorul de cautare pare tot mai greu de inteles. Asa ca trebuie sa avem grija cu link-urile externe de pe blog, si sa nu facem exces de link-uri dofollow in articole.

Diferenta intre link-urile nofollow si cele dofollow

Link-urile nofollow: transmit catre Google Bot sau catre alt bot al unui motor de cautare sa nu urmeze link-ul. Atributul rel=”nofollow” este folosit de obicei atunci cand adaugam un link catre o sursa nesigura.

Link-urile dofollow: orice Bot al motoarelor de cautare va urma link-ul, care este unul de incredere si de valoare continutului unde a fost adaugat. De obicei, atributul rel=”dofollow” este folosit atunci cand facem trimitere catre articole de pe acelasi blog.

Pentru ce link-uri ar trebui sa folosim nofollow?

– link-uri de afiliere
– link-uri catre sursa imaginilor

Adaugarea manuala a atributului nofollow

Nu trebuie sa stim mult HTML pentru a adauga un atribui unui link.

Sa presupunem ca acesta este un link normal:

<a href=”https://mystreet7.com”>MyStreet7</a>

acum vom adauga atributul nofollow:

<a href=”https://mystreet7.com” rel=”nofollow”>MyStreet7</a>

Cum adaugam nofollow catre toate link-urile externe folosind un plugin WordPress

Folosirea unui plugin este foarte simpla si puteam avea la dispozitie mai multe optiuni. Mai jos va voi prezenta plugin WordPress care ajuta la adaugarea atrbutului nofollow catre toate link-urile externe de pe blog.

WP External Links

Plugin-ul il putem descarca de aici. Dupa instalare, accesam pagina cu optiuni Wp External Links. Va trebui sa facem cateva configurari plugin-ului in functie de nevoile noastre.

General Settings:

– selectam “new window or tab _blank”. Este foarte important ca vizitatorul sa nu paraseasca blogul, dar in acelasi timp, sa poata accesa si acel link.

– aplicarea atributului pentru tot continutul blogului (articole, comentarii, widget-uri).

WP-External-Links-General-Settings

SEO Settings:

WP-External-Links-SEO-Settings

Style Settings:

WP-External-Links-Style-Settings
Putem personaliza link-urile externe prin adaugarea unei iconite in dreptul fiecaruia. Selectam o iconita care se potriveste cu schema de culori a blogului.

Actualizare noiembrie 2023

Informatiile de mai sus inca sunt relevante. Puginul inca este actualizat constant de catre dezvoltator si isi face treaba fix ca in momentul publicarii acestui articol. Cu toate astea, interfata pluginului este schimbata, primind o multime de actualizari in toti acesti ani.

Ultuma actualizare 12 November 2023 by Alexandru Ionut

1 thought on “Cum adaugam nofollow tuturor link-urile externe de pe blog”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.