Cum criptam informatiile de pe hard disk cu BitLocker in Windows 8

Exista o serie numeroasa de instrumente pe care le poti gasi pe net pentru a-ti proteja fisierele si datele din calculator pentru a le tine in siguranta. Majoritatea acestor aplicatii folosesc anumite metode de criptare pentru a salva datele iar pentru a le sparge va fi extrem de greu. Foarte multi utilizatori sunt constienti de importanta securitatii si incearca diferite instrumente si metode pentru a pastra datele in siguranta si pentru a le proteja de orice fel de accesare neautorizata.

Important: Cum sunt parolele stocate pe internet. Conteaza o parola puternica?

Utilizatorii de Windows 7 si Windows 8 nu trebuie sa apeleze la programe de la diferiti terti pentru a proteja datele, ci trebuie sa apeleze la o caracteristica a sistemului de operare. BitLocker este o caracteristica a Windows-ului pe care orice utilizator ar trebui sa o cunoasca. Prima data, instrumentul a fost introdus pe Windows Vista apoi pe Windows 7 iar acum aceeasi caracteristica puternica este introdusa si pe noul sistem de operare al celor de la Microsoft.

BitLocker Drive Encryption este o caracteristica care ofera protectie considerabila a sistemului de operare si a datelor stocate pe hard disk. Acesta protejeaza datele prin criptare si se asigura ca datele protejate nu pot fi decriptate de persoane neautorizate. Datele nu pot fi atinse chiar daca este instalat alt sistem de operare pe acel calculator sau accesarea unitatii cu orice alte metode offline.

Citeste si: Recuperare parola WordPress prin phpMyAdmin

Mai jos veti gasi un ghid step-by-step despre BitLocker in Windows 7 si Windows 8.

1. Inainte de toate, selecteaza partitia pe care vrei sa o protejezi folosind BitLocker, apoi click dreapta si alege optiunea Turn on BitLocker .

criptare date windows 8

2. In continuare va aparea o fereastra care cere introducerea parolei care vrei sa o folosesti pentru a debloca datele criptate pe hard. Dupa ce ai introdus o parola, apasa pe butonul Next.

blank

3. Dupa ce ai dat click spre pasul 2, vei primi o fereastra care ofera optiuni pentru salvarea unei recovery key. Optiunea recovery key este foarte importanta, asta daca din intamplare ai uitat parola, ai sansa in continuare sa accesezi datele criptate. Sunt patru metode de pastra recovery key in siguranta – salvarea pe contul Microsoft, pe un USB flash, intr-un fisier sau sa o printezi.

Vezi si: Windows 8 rulat de pe stick

blank

4. Daca selectezi salvarea pe un dispozitiv USB, vei fi intampinat de o fereastra care te pune sa introduci si sa selectezi dispozitivul inserat. Dupa ce ai selectat un dispozitiv (asta in cazul in care ai mai multe conectate), apesi pe butonul Save. Dupa ce recovery key este salvat, BitLocker va afisa un mesaj de confirmare. In continuare, click pe butonul Next pentru ultimul pas.

blank

5. Alege cat sa cripteze din hard disk si apasa pe Next.

blank

 

Ultuma actualizare 8 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.