Cum cream un shortcut PC settings in Windows 8

In Windows 8, setarile sunt amplasate in doua locuri: in Panoul de control si setarile PC (PC settings). In timp ce setarile traditionale care isi au locul in Panoul de control si au existat in versiunile anterioare de Windows, cele recente includ setari pentru caracteristici noi introduse in Windows 8.De exemplu, puteti lansa setarile de limba, instrumente de rezolvari de probleme, setarile mouse-ului, Device Manager si setarile de alimentare, vizitand Panoul de control. Pentru a configura parola de imagine, de a crea un cod PIN, lansarea Reset si Refresh PC, si personaliza meniul de Start si ecranul de Log on trebuie sa deschideti PC settings.

In timp ce toate setarile pot fi lansate direct din ecranul de Start,  utilizatorii au nevoie sa deschida setarile calculatorului pentru a configura unele setari. Spre deosebire de Panoul de control, deschiderea acestora din modul desktop necesita putina munca. Trebuie sa mutati cursorul mouse-ului in dreapta sus a ecranului pentru a activa Charms bar, apoi faceti clic pe Settings charm, si apoi clic pe PC change.
[adsense float=”center”]

Daca sunteti un dependent de tastatura si preferati accesare setarilor cu o comanda rapida de tastatura, completati pasi de mai jos pentru a crea o scurtatura.

Pasul 1: Primul pas este sa descarcati fisierul zip PC settings de aici. Odata descarcat, extrageti fisierul zip pe desktop-ul dumneavoastra pentru a obtine fisierul PC_Settings.exe.

Pasul 2: Faceti clic-dreapta pe fisierul PC_Settings.exe, faceti clic pe Create shortcut pentru a avea o comanda rapida pe desktop.

Pasul 3: Acum, faceti clic dreapta pe comanda rapida nou creata PC_Settings si faceti clic pe Properties.

blank

Pasul 4: Dupa ce vedeti informatiile din Properties, sub fila Shortcut, in caseta Shortcut key, introduceti o comanda rapida de la tastatura pe care doriti sa o atribuiti ca si combinatie de taste. Retineti ca trebuie sa apasati o combinatie de Ctrl + Alt + alta tasta la alegere (de exemplu, Ctrl + Alt + P).

blank

Pasul 5: Faceti clic pe butonul Apply. Ati terminat! Puteti incerca acum combinatia de taste nou creata.
Daca nu doriti sa vedeti fisierul  pe desktop, ascundeti-l pur si simplu.

Ultuma actualizare 16 October 2022 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.