Cum dezactivam Ribbon din file explorer Windows 8

Cine deja a instalat Windows 8, sigur a observat principalele noi caracteristici adaugate. Una dintre acestea o intalnim in momentul cand accesam Windows Explorer (File Explorer). Noul toolbar este mult mai diferit de cel din editiile precedente ale sistemului de operare si se numeste Ribbon.

 

Noua interfata a toolbar-ului este destul de interesanta, ofera majoritatea functiilor cat mai usor de accesat dar un dezavantaj ar consta in ocuparea unui spatiu mult mai mare din fereastra. Imi e greu sa cred ca cineva poate intampina dificultati de utilizare, fiind conceput sa vina in ajutorul utilizatorului. Personal, m-am jucat putin prin Ribbon si mi se pare destul de interesant.

Desigur, exista si foarte multi utilizatori de Windows 8 care doresc si tind sa se incline spre simplitatea sistemului de operare, si pur si simplu doresc sa revina la interfata din Windows 7 pentru File Explorer. [adsense float=”center”]

Ok, deci gusturile nu se discuta si fiecare este capabil sa aleaga ceea ce-i place. In ajutorul utilizatorului vin dezvoltatorii de software care au lansat o aplicatie foarte simpla numita Ribbon Disabler.

Aceasta aplicatie este menita sa dezactiveze noua bara de instrumente din Windows 8 si sa o inlocuiasca, cu ajutorul unui simplu click, cu bara de instrumente din editia anterioara a sistemului de operare.

blank

Pur si simplu lansam instrumentul, facem click pe Disable Ribbon Explorer si apoi nu ramane decat sa restartam os-ul, sau mai simplu, facem un log off si apoi log on. De asemenea, aplicatia ofera si varianta revenirii la noul toolbar.

Descarcati Ribbon Disabler

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.