Cum realizam o captura a ecranului in Windows 8.1

Va prezentam prin iulie 2012 un articol in care scriam despre posibilitatea realizarii unei capturi de ecran in Windows 8 RP. Astazi voi aduce o mica completare acelui articol, mai precis, va voi prezenta un mic truc cu ajutorul caruia putem realiza o captura a ferestrei active de pe desktop.

Sunt unul dintre utilizatorii care fac foarte multe capturi ale ecranului, asta din diferite motive. Fie pentru ca am nevoie de un print screen pe care sa-l trimit cuiva, fie ca am nevoie de cateva screenshot-uri pe care sa le incarc pe blog.

Pentru a recapitula putin, sa aflam cum putem captura cadre cu ecranul calculatorului:

apasarea tastei PrtSc va avea drept actiune captura intregului ecran care va fi disponibila in clipboard. Trebuie sa accesam Paint sau orice editor foto, sau chiar si un editor mai avansat pentru documente, iar apoi sa apasam Ctrl + V (paste).

apasam tasta Windows + PrtSc. Se va salva o captura cu intreg desktop-ul in folderul Pictures (C:/) – Screenshot (creat automat).

– folosim Snipping Tool, aplicatie gratuita pusa la dispozitie de sistemul de operare. Aceasta a fost introdusa pentru prima data incepand cu Windows 7.

Am ajuns acum sa va prezint si trucul despre care am amintit in primul paragraf. Pentru a realiza o captura doar cu fereastra activa, trebuie sa apasam tasta Alt + PrtSc. Apasarea acestor doua butoane va copia o imagine a ferestrei active de pe desktop, disponibila in clipboard. Din pacate, aceasta actiune nu va salva automat, pe hard disk, imaginea capturata. Va trebui sa ne ajutam de Paint sau orice alta aplicatie de editare a fotografiilor.

Bineinteles, exista multe aplicatii care pot fi descarcate de pe internet si cu ajutorul carora putem captura cadre cu desktop-ul, insa de ce sa facem acest lucru atat timp cat sistemul de operare ne ofera o asemenea posibilitate in mod nativ si gratuit.

Nu i-am uitat nici pe cei care folosesc distributii Linux. Aveti un articol in care am prezentat posibilitatea print screen-urilor direct din terminal.

Ultuma actualizare 7 June 2015 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.