Nu-i meniul Start în Windows 8.1? Îl creăm noi

Nu știu dacă îi simt lipsa vechiului meniu Start din Windows 7, dar uneori este destul de aiurea să caut aplicațiile instalate în calculator în Start Screen sau cine știe prin ce alte metode. Bine, nici folosirea funcției search nu-i de neglijat, dar uneori îmi vine să nu mai rulez Windows și să stau pe Manjaro. De ce n-o fac? Pentru că uneori am nevoie de Windows, iar Linux nu-mi oferă 100% din ce vreau eu. [ pentru că Windows, și pentru că din seria Linux :) ]

Am mai prezentat o metodă prin care creăm un folder pe desktop care conține toate iconițele aplicațiilor instalate, dar tot nu-i ceea ce vreau. Cu toate astea, am o veste bună pentru cei care mă citesc și folosesc Windows 8.1. Voi prezenta în continuarea o metodă interesantă cu ajutorul căreia putem uita vechiul meniu Start.

În continuare, am să vă prezint o metodă prin care adăugăm un meniu cu aplicațiile din calculator pe bara Start. Mie îmi place să-i zic meniu, dar o să observați că nu-i tocmai un meniu, ci un toolbar. Cu toate astea am să-i zic cum vreau eu, că-i blogul meu și articolul scris de mine. Am să-i zic meniul de pe bara Start. Nu va trebui să folosim absolut nici o aplicație care să ne ajute să facem acest lucru. Să nu mai vorbesc mult, am să trec direct la prezentarea etapelor creării ”meniului Start”.

Crearea meniului Start în Windows 8.1

1. Dăm click dreapta pe bara Start și selectăm Toolbars – New toolbar…

meniul start in windows 8.1 pasul 1

2. Se va deschide o fereastră unde va trebui să navigăm la un anumit folder, dar nu vom naviga nicăieri. În caseta goală din dreptul opțiunii ”Folder:”, introducem rândul de mai jos:

%ProgramData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs

meniul start in windows 8.1

3. Apăsăm butonul ”Select Folder”. Rezultatul este următorul:

meniul start in windows 8.1 rezultat

Mai mult de atât ce v-ați dori? Dacă nici acum nu o să uitați vechiul meniu Start, atunci o să vă plângeți toată viața de chestia asta.

 

Ultuma actualizare 9 February 2014 by Alexandru Ionut

10 thoughts on “Nu-i meniul Start în Windows 8.1? Îl creăm noi”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.