Modificare culori taskbar si marginile ferestrelor – Windows 8 RTM

La fel ca si predecesorul Windows 7, Windows 8 de asemenea permite setarea diferitelor culori pentru marginile ferestrelor si taskbar. Microsoft a introdus caracteristica automata a culorii care schimba in mod automat culoarea taskbar-ului si marginilor ferestrelor in functie de culoarea wallpaper-ului.

In plus fata de aceste caracteristici, in editia Windows 8 RP, puteam seta diferite culori pentru taskbar si ferestre. Din anumite motive, Microsoft a eliminat aceasta mica caracteristica in versiunea finala RTM. Din fericire, cu o mica modificare in registrii putem activa aceasta optiune care permite schimbarea culorii taskbar-ului si a marginilor ferestrelor.

Retineti: Acest mic truc seteaza automat culoarea alba pentru ferestre si nu activeaza setarea diverselor culori pentru marginile ferestrelor. De exemplu, nu poti folosi acest truc pentru a seta culoarea verde in taskbar si albastra in marginile ferestrelor.

Pur si simplu trebuie sa urmam instructiunile de mai jos pentru a activa caracteristica si apoi setarea diferitelor culori.

Vezi si: Creare tema Windows 8

Metoda 1

Pasul 1. Descarcam Aero8Tuner din aici.

Pasul 2. Rulam instrumentul, dezactivam Enable Windows Colorization pentru a seta culoarea alba a marginilor ferestrelor.

Metoda 2

Pasul 1. Deschidem Registry Editor

Pasul 2. Navigam la adresa: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM

Pasul 3. In partea dreapta, dublu click pe EnableWindowColorization si modificam valoarea la 1. Inchidem editorul de registrii.

Pasul 4. Pentru a vedea diferite culori pentru taskbar si marginile ferestrelor, trebuie sa restartam Desktop Window Manager (DWM). Pentru a face acest lucru, deschidem Task Manager, click pe More details pentru a vedea toate procesele care ruleaza, click dreapta pe Desktop Window Manager, click End task.

Vezi si: Prezentare Task Manager – Windows 8

Pasul 5. Vom vedea apoi o fereastra de confirmare. Bifam “Abandon unsaved data and shut down” si apoi facem click pe butonul Shut down pentru a restarta DWM. Acum ar trebui sa observam culoarea alba pentru marginea ferestrelor.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.