Cum inregistram fiecare click de pe ecran cu Steps Recorder

Cu ceva zeci de minute in urma am descoperit un instrument oferit de sistemul de operare Windows care permite capturarea de cadre de pe ecran in momentul in care dam click pe ceva. Mai pe intelesul tuturor, programelul salveaza cadre cu desktop-ul la fiecare click dat, si va incercui cu un cadru verde fereastra activa pe care am executat click.

Pentru a gasi acest instrument, accesam Start si cautam “problem record” sau “record steps to reproduce a problem”. Dupa cum banuiti, instrumentul se numeste Steps Recorder, iar pana in ziua de azi a fost un necunoscut pentru mine.

Programul nu inregistreaza video, ci captureaza cadre. Nu va asteptati sa va iasa un video tutorial, insa va iesi un tutorial pe cinste. Dupa apasarea butonului Start Record acesta va memora toti pasii efectuati in continuare pana in momentul in care oprim inregistrarea. Imediat dupa ce apasam butonu Stop Record, instrumentul la lansa automat o fereastra in care vor aparea toate cadrele salvate, plus prezentarea pasilor facuti.

steps recorder mystreet7

Problem Steps Recorder va cere salvarea capturii imediat dupa apasarea butonului stop record, in format ZIP, iar fisierul va avea extensia MHTML. Acesta poate fi lansat cu Internet Explorer. Din pacate, Chrome nu stie sa faca lucrul asta. Probabil cu ajutorul unei extensii, va putea, dar n-am cautat. Raportul oferit de program consta in afisarea si descrierea activitatii efectuate.

N-am putut publica tot exemplul meu, dar mai jos aveti o mica parte din el:

steps recorder 1

Iar la final aveti si varianta doar text:

steps recorder 2

Sunteti liberi sa testati cu incredere Steps Record. Mai multe nu prea stiu ce sa va spun despre el. Veti afla si singuri daca-l veti incerca. Steps Record poate fi gasit inclusiv pe Windows 8.1, asa ca nu trebuie sa va faceti probleme.

Ultuma actualizare 10 January 2015 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.