Folosirea trackpad-ului pe post de touchscreen in windows 8

In timp ce Windows 8 poate parea putin pe din afara d.p.d.v al hardware-ului fara un ecran tactil, miscarile trackpad-ului pot contribui la reducerea decalajului. Miscarile mainilor pe un trackpad functioneaza in mod similar cu miscarile de pe un ecran tactil.

In loc sa miscati cursorul catre colturile ecranului, puteti sa glisati trackpad-ul pentru a descoperi meniuri ascunse si sa va impreunati degetele pentru a mari si micsora.

Drivere trackpad

Laptop-uri care vin cu Windows 8 ar trebui sa aiba driverele trackpad-ului preinstalate si sa functioneze corespunzator. Daca ati instalat Windows 8 pe un laptop mai vechi, poate fi necesar sa instalati driverele trackpad-ului de unul singur, cat mai multi oameni raportand ca versiunea finala Windows 8 nu include inca aceste driverele.

Ati putea fi capabil sa descarcati driverele corespunzatoare trackpad-ului pentru Windows 8 de la producatorul laptop-ului. Multi oameni au raportat, de asemenea, ca Driverele Touchpad generice Synaptics, chiar daca ele sunt pentru Windows 7, activeaza functionalitatea gesturilor.

Charms

Pentru a accesa Charms bar oriunde va aflati in Windows, puneti degetul pe partea dreapta a trackpad-ului dvs. si trageti degetul inspre interior. Charms (meniurile) vor aparea in partea dreapta a ecranului.
Puteti muta, de asemenea, cursorul mouse-ului in colturile de sus sau de jos din dreapta a ecranului dvs. si apoi mutati cursorul spre mijlocul ecranului sau apasati tasta Windows + C pentru a accesa charms.

Switcher

Pentru a comutata aplicatiile , puneti degetul pe partea stanga a trackpad-ului si trageti degetul inspre interior. Comutatorul va aparea pe partea stanga a ecranului.
Puteti muta, de asemenea, mouse-ul catre colturile de sus sau de jos din stanga ecranului si apoi mutati cursorul spre mijlocul ecranului sau apasati tastele Windows + Tab pentru a utiliza comutatorul.
Retineti ca comutatorul arata intregul desktop, inclusiv toate aplicatiile desktop, ca o singura miniatura. Puteti utiliza in continuare Alt + Tab pentru a comuta intre aplicatii desktop.

blank

App Bar (bara de aplicatii)

Trageti degetul in jos de la marginea de sus a trackpad-ului dvs. pentru a accesa bara aplicatiei, care contine optiunile unei aplicatii . De exemplu, in “interfata Windows 8” versiunea pentru Internet Explorer, bara aplicatiei contine bara de adrese, tab-uri in miniatura, si butoanele de navigare.
Puteti, de asemenea, sa faceti clic dreapta oriunde intr-o aplicatie sau sa apasati Windows + Z pentru a descoperi bara aplicatii.

blank

Derulare orizontala

Pentru a derula orizontal, asezati doua degete pe trackpad si mutati-le de la dreapta la stanga sau de la stanga la dreapta. Noua interfata Windows 8 utilizeaza derularea pe orizontala in locul derularii verticale, astfel incat aceasta se simte putin mai natural.
De asemenea, puteti derula orizontal deruland roata mouse-ului in sus si in jos.

blank

Zoom in și out

Pentru a mari si micsora, utilizati un gest de strangere. Asezati doua degete pe trackpad si deplasati-le unul fata de celalalt pentru a mari sau apropiati-le pentru a micsora.
Puteti apasa, de asemenea, tasta Ctrl si derulati roata mouse-ul in sus si in jos sau tineti apasata tasta Ctrl si utilizati tastele + si – pentru a mari sau micsora.

blank
Rotire

Puteti roti ecranul punand doua degete pe trackpad si miscatile intr-un cerc. Acest gest este posibil sa fie dezactivat in mod implicit in aplicatia de configurare a trackpad-ului, asa ca va trebui sa o reactivati.
Puteti folosi, de asemenea, trackpad-ul pentru a muta cursorul si de a controla Windows 8 asemenea unui mouse. Cu toate acestea, miscarile realizate cu trackpad-ul se  simt mai natural decat mutarea cursorului in colturile de sus sau de jos a ecranului.

Ultuma actualizare 16 October 2022 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.