Cum fixam RUN in Start Screen Windows 8

Comanda Run a fost introdusa pentru prima data in Windows 95 iar apoi acesta a devenit o parte din fiecare versiune Windows. De-a lungul timpului utilizatorii Windows au cunoscut cat de folositoare poate sa fie. Acesta permite utilizatorilor lansarea diferitelor instrumente ale sistemului fara a fi nevoiti sa accceseze Control Panel.

In Windows XP si versiunile mai noi de Windows, lansarea tool-ului este doar o simpla sarcina pentru utilizatori: deschidem meniul Start si apoi facem click pe Run. In timp ce Microsoft a eliminat instrumentul din meniul Start in Vista si Windows 7, il putem reamplasa din nou in Start accesand proprietatile meniului Start.

Acum, dupa cum toate lumea stie, Microsoft a eliminat meniul Start in noua versiune de Windows, utilizatorii Windows 8 nu au de ales dar pot folosi combinatia de taste Win + R pentru a lansa comanda Run. In timp ce foarte multi utilizatori prefera folosirea comenzilor din tastatura pentru rapiditatea acestei metode, exista utilizatori care prefera lansarea cu ajutorul mouse-ului si vor fixarea comenzii  pe noua interfata Start.

Fixarea in Start Screen

Pasul 1. Click dreapta pe desktop, click New si apoi click pe Shortcut.

blank

Pasul 2. In locatia pentru item, tastam urmatoarea valuare: %windir%\explorer.exe shell:::{2559a1f3-21d7-11d4-bdaf-00c04f60b9f0} iar apoi apasam Next.[adsense float=”center”]

blank

Pasul 3. In caseta pentru nume scriem Run si apoi click pe butorul Finish. Scurtatura  va aparea pe desktop.

blank

Pasul 4. Inainte de a fixa  in Start Screen, modificam iconita default cu iconita specifica.

blank

 

blank

Pasul 5. In final, click dreapta pe scurtatura  de pe desktop, si apoi click pe Pin to Start. Asta a fost tot, acum ar trebui sa apara si sa puteti accesa  Run direct din Start Screen Windows 8.

blank

Ultuma actualizare 8 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.