Eroare Windows Update 80072F8F la actualizarea sistemului de operare

4 January 2016

Daca incercam sa actualizam sistemul de operare, dar primim eroarea 80072F8F, iar Windows-ul nu poate cauta actualizarile disponibile, mai mult ca sigur data si ora sunt incorecte.

Eroarea 80072F8F apare atunci cand data si ora care este setata in calculator nu corespunde cu data si ora serviciului online care cauta actualizarile disponibile. De regula, eroarea apare doar atunci cand exista o mare discrepanta intre data si ora din calculator si cea a serverului unde sunt cautate actualizarile.

Rezolvarea consta in setarea fusului orar corespunzator cu zona unde ne aflam, dar si sincronizarea ceasului calculatorului cu un server de internet.

Pentru a seta corespunzator data si ceasul calculatorului, parcurgem urmatorii pasi:

1. accesam Control Panel – Clock, Language and Region

modificare ora si data calculator 1
2. dam click pe optiunea “Set the timp and date
3. in fereastra “Date and Time” gasim doua mari optiuni:
change date and time… de unde setam ora
change time zone… de unde putem seta corect fusur orar

modificare ora si data calculator 2
4. dam click pe tabul Internet Time – Change settings…
5. in fereastra Internet Time Settings bifam optiunea “Syncronize with an Internet time server“. Alegem serverul “time.windows.com“, apoi apasam update. Ora se va sincroniza instant cu serverul respectiv. La urma apasam Ok pentru toate ferestrele deschise.

modificare ora si data calculator 3

Dupa ce vom seta corespunzator data si ora calculatorului, vom apasa butonul Try again din fereastra Windows Update, iar eroarea 80072F8F va disparea. Sistemul de operare va cauta actualizarile disponibile si le va instalat pe cele alese de noi.

In cazul in care eroarea va reaparea dupa restartul calculatorului, iar data si ora se vor deregla dupa restart, bateria BIOS-ului de pe placa de baza va trebui schimbata.

2 Comments

  • Albert Manuel 8 January 2016 at 4:45 pm

    Ar trebuii sa isi dea seama fiecare pentru ca de obicei si daca vrei sa intri pe youtube si nu ai data corecta nu se afiseaza calumea…

    • Alexandru Ionut 8 January 2016 at 8:59 pm

      Ms de sfat. De regula, cei care au problema descrisa mai sus de mine sunt cei care fie dau drumul la calculatoare nefolosite de luni sau chiar ani de zile, fie au probleme cu bateria de pe placa de baza. Eu am primit eroarea asta pe calculatoare foarte vechi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.