Eroare Windows Update 80072F8F la actualizarea sistemului de operare

Daca incercam sa actualizam sistemul de operare, dar primim eroarea 80072F8F, Windows-ul nu poate cauta si descarca actualizarile disponibile. Aceasta eroare o primim atunci cand dorim sa actualizam sistemul de operare, dar data si ora setata pe calculator sau pe laptop este incorecta.

Eroarea 80072F8F apare atunci cand data si ora care este setata pe calculator nu corespunde cu data si ora serviciului online care cauta actualizarile disponibile sistemului de operare. De regula, eroarea apare doar atunci cand exista o mare discrepanta intre data si ora din calculator si cea a serverului unde sunt cautate actualizarile.

Rezolvarea consta in setarea fusului orar corespunzator cu zona unde ne aflam, dar si sincronizarea ceasului calculatorului cu un server de internet.

Pentru a seta corespunzator data si ceasul calculatorului, parcurgem urmatorii pasi:

1. accesam Control Panel – Clock, Language and Region

modificare ora si data calculator 1


2. dam click pe optiunea “Set the timp and date
3. in fereastra “Date and Time” gasim doua mari optiuni:
change date and time… de unde setam ora
change time zone… de unde putem seta corect fusur orar

modificare ora si data calculator 2


4. dam click pe tabul Internet Time – Change settings…
5. in fereastra Internet Time Settings bifam optiunea “Syncronize with an Internet time server“. Alegem serverul “time.windows.com“, apoi apasam update. Ora se va sincroniza instant cu serverul respectiv. La urma apasam Ok pentru toate ferestrele deschise.

modificare ora si data calculator 3

Dupa ce vom seta corespunzator data si ora calculatorului, vom apasa butonul Try again din fereastra Windows Update, iar eroarea 80072F8F va disparea. Sistemul de operare va cauta actualizarile disponibile si le va instalat pe cele alese de noi.

In cazul in care eroarea va reaparea dupa restartul calculatorului, iar data si ora se vor deregla dupa restart, bateria BIOS-ului de pe placa de baza va trebui schimbata. Bateria este singura care poate cauza aceasta problema a calculatorului sau a laptopului atunci cand vine vorba de actualizarea sistemului de operare, din punctul meu de vedere. Nu am intalnit o alta cauza care sa provoace aceasta eroare.

Bateria este un consumabil si care necesita schimbata dupa ceva ani. Uneori tine ani buni, alteori dupa cativa ani trebuie inlocuita. Procesul de schimbare a bateriei de pe placa de baza poate fi o sarcina destul de usoara atunci cand vine vorba de un calculator. Dar cand este vorba de un laptop care trebuie demontat pentru a-i fi schimbata bateria, poate fi chiar o mare problema.

2 thoughts on “Eroare Windows Update 80072F8F la actualizarea sistemului de operare”

    • Ms de sfat. De regula, cei care au problema descrisa mai sus de mine sunt cei care fie dau drumul la calculatoare nefolosite de luni sau chiar ani de zile, fie au probleme cu bateria de pe placa de baza. Eu am primit eroarea asta pe calculatoare foarte vechi.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.