Cum dezactivam “Windows protected your PC” in Windows 8

Windows 8 este unul dintre cele mai fierbinti subecte de discutie pe internet din ziua de azi fiind de departe cel mai popular sistem de operare de la Microsoft in comparatie cu versiunile mai vechi. Pe langa schimbarile majore efectuate asupra interfetei Microsoft a investit timp si bani si intr-o protectie mai buna incercand sa ofere cea mai buna protectie impotriva hacker-ilor si aplicatiilor malitioase. Smart Screen se ocupa cu blocarea aplicatiilor  daunatoare calculatorului dvs. si va cere aprobarea inaintea rularii aplicatiilor nerecunoscute (aplicatii locale sau de pe internet).

Userii avansati care sunt familiari cu SmartScreen pot lua decizii despre ce vor sa faca insa cei nefamiliari devin putin consternati cand  vad notificarea SmartScreen. Astfel Microsoft a pus la dispozitia utilizatorilor optiunea de a dezactiva aceasta notificare pentru a nu mai afisa avertizari legate de aplicatii nerecunoscute. Userii care lucreaza cu multe aplicatii pot opri aceasta notificare.

Notificarea SmartScreen poate fi dezactivata inca de la instalarea Windows 8. Dupa ce s-a terminat procesul de instalare Windows 8 va cere sa confirmati daca doriti sa utilizati setari expres sau personalizate. Puteti dezactiva SmartScreen din setarile personalizate (custom settings). Daca aveti deja instalat Windows 8 il puteti dezactiva urmand instructiunile de mai jos:

  • Apasati tastele Windows + W pentru a deschide setarile barei de cautare Charms si introduceti cuvantul cheie “smartscreen”.
  • Dati click pe Change SmartScreen settings care va deschide System and Security Action Center

blank

  • Acum verificati bara laterala stanga si dati click pe Change Windows SmartScreen settings

[adsense float=”center”]

blank

  • Acesta este ultimul pas unde alegeti optiunea dorita. Pentru a dezactiva notificarea SmartScreen alegeti optiunea  “Don’t do anything (turn off Windows SmartScreen)” apoi dati click pe OK.blank

Acestia sunt pasii care trebuie sa-i urmati pentru dezactivarea notificarilor SmartScreen in Windows 8. Pentru a le reporni bifati optiunea “Get administrative approval before running an unrecognized app from the Internet (recommended)”. Daca sunteti user experimentat in Windows puteti dezactiva aceasta optiune, insa pentru userii incepatori nu recomand dezactivarea acestei optiuni deoarece pot instala aplicatii malitioase care pot afecta sistemul de operare.

 

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.