Cum dezactivam Lock Screen in Windows 8

Nu de foarte mult timp am scris un articol despre personalizarea lock screen din Windows 8. Astazi o sa vorbesc putin si o sa prezint pasii dezactivarii lock screen. Cred ca toata lumea cunoaste faptul ca cei de la Microsoft au adus o serie de modificari semnificative ultimei versiuni a sistemului de operare. Daca nu esti familiarizat cu ecranul de blocare din Windows 8, poti afla cum sa  dezactivezi acest lucru citind in continuare articolul.

Citeste si: Print screen si salvare automata pe HDD folosind Windows 8 RP

Lock Screen apare atunci cand porniti calculatorul sau cand il reluati din modul de hibernare. Principalul scop al ecranului Lock este de a oferi unele informatii utile cum ar fi procentajul bateriei, data si ora, conectivitatea retelei si notificari ale aplicatiilor. Prin urmare, Lock Screen este foarte util smart phone-urilor si tabletelor, dar pentru un calculator traditional tip desktop sau un laptop, desi acest ecran este destul de “fasion” ca sa-i zic asa, devine putin nesuferit atunci cand ne intrerupe timpul de logare. Din fericire, dezactivarea acestuia nu este foarte complicata.

Dezactivare Lock Screen – Windows 8

Prima data ruleaza Local Group Policy Editor. Pentru acest lucru, apasa tasta Win + R, scrie gpedit.msc in Run, si apoi apasa Enter.

[adsense float=”center”]

Citeste si: Prezentare Task Manager – Windows 8

blank

Apoi, in acest panou de control, navigheaza la Computer Configuration > Administrative Templates > Control Panel, si apoi Personalization. Vei putea vedea 3 intrari in partea dreapta a ferestrei. Dublu click pe intrarea numita “Do not display the lock screen.”

blank

Apoi, selecteaza Enabled din fereastra care va aparea. Click pe Ok pentru a inchide fereastra, si apoi inchide Local Group Policy Editor.

Important: Cum sarim de interfata Start, direct in interfata desktop in Windows 8

Schimbarea va avea efect imediat. Pentru a testa, apasa Win + L pentru a bloca calculatorul. In mod normal, va aparea Lock screen, dar acum va aparea direct Sign In.

Ultuma actualizare 7 June 2015 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.