Cum dezactivam Lock Screen din registri

Acum ceva timp am vorbit de personalizarea Lock Screen in Windows 8. De asemenea, am mai scris si despre dezactivarea acestuia cu ajutorul editorului Local Group Policy.

Lock Screen este o caracteristica foarte interesanta care este implementata in noul sistem de operare Windows 8. Nu o sa mai vorbesc despre aceasta pentru ca am spus la ce foloseste si cum se prezinta, intr-un articol trecut.

Astazi o sa prezint metoda dezactivarii Lock Screen cu ajutorul registrilor. Metoda este una sigura si foarte eficienta, nefiind nevoie de programe aditionale. Modificarea registrilor implica o atentie mai sporita deoarece stergerea sau modificarea unui registru poate cauza “prabusirea” sistemului de operare.

Pentru inceput, trebuie sa rulam registii cu permisiunea de administrare. Cum facem acest lucru: accesam Charm Bar sau combinatia de taste Win + Q si tastam regedit. Facem click pe regedit.exe si apoi click pe butonul Run as administrator, la fel ca si in imaginea de mai jos.

In editorul de registri, parcugem urmatorul.

[HKEY_Local_Machine\Software\Policies\Microsoft\Windows\]

[adsense float=”center”]

Facem click dreapta pe cheia Windows si creem o noua cheie. O vom numi Personalization.

blank

Odata ce am creat cheia Personalization, facem click dreapta pe aceasta si creem un nou DWORD (32-bit) Value.

blank

Denumim noul DWORD, NoLockScreen si setam valoarea 1. Setandu-l la valoarea 1, acesta va dezactiva ecranul de blocare  iar acesta nu va mai fi disponibil.

blank

Pentru readucerea ecranului de blocare, nu trebuie sa facem nimic altceva mai simplu decat sa editam valoarea 1 cu 0. Odata schimbata valoarea, Lock Screen va fi din nou disponibil. Si mai simplu, putem pur si simplu sterge cheia Personalization sau NoLockScreen.

 

Ultuma actualizare 10 July 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.