Cum dezactivam camera web a laptop-ului

Daca nu utilizam camera web a laptop-ului, o putem dezactiva fara nici o problema. Bineinteles, daca intre timp ne-am razgandit si avem nevoie de aceasta, o putem reactiva foarte usor. Am intalnit pe net foarte multe persoane speriate cum ca la un moment dat cineva le va accesa camera web si va monitoriza activitatea lor din fata ecranului. Ceea ce e posibil. Persoanele cu abilitati extraordinare in fata tastaturii pot accesa o camera web fara a-i permite ledului sa indice functionarea acesteia.

Dezactivand camera web, ne putem feri de “gluma” unui alt utilizator al calculatorului de a captura cadre cu webcam-ul atunci cand stam in fata acestuia.

Cum dezactivam webcam-ul in Windows

Mai jos aveti etape necesare dezactivarii camerei web a laptop-ului ruland sistemul de operare Windows.

1. accesam Device Manager. Cum facem acest lucru cat mai simplu indiferent de ce versiune a Windows-ului folosim?

– apasam tastele WINDOWS + R pentru a deschide caseta de dialog RUN. Tastam devmgmt.msc si apasam enter.

run devmgmt msc

2. localizam Imaging Devices unde gasim camera integrata.

dezactivare camera web laptop

 

3. click dreapta pe optiunea care indica camera / numele webcam-ului si vom alege optiunea Disable. Comfirmam mesajul care ne intreaba daca suntem siguri de acest lucru.

Din acest moment, camera web nu va mai functiona pana cand nu o vom reactiva. Pentru reactivare, repetam procesul, iar in loc de disable, vom alege enable.

Ultuma actualizare 28 December 2014 by Alexandru Ionut

6 thoughts on “Cum dezactivam camera web a laptop-ului”

  1. Intreb in totala necunostinta de cauza pentru ca nu ma pricep extrem de bine la partea de hardware si hackareala, dar daca cine iti poate accesa calculatorul astfel incat sa-ti poata folosi camera, nu-ti poate accesa si zona de Device Manager sa o activeze? Sau e cu totul alta mancare de peste?

    Reply
    • poate, bineinteles. Doar ca il pui mai mult la munca. Daca cineva vrea sa preia controlul camerei tale, reuseste asta cu un virus, script, sau fiecare cum vrea sa-i spuna. Poti rula un executabil (adica sa iti infectezi calculatorul) care face doar un lucru. Activeaza camera fara sa aprinda ledul. Avand-o dezactivata, e putin probabil sa poate executa si comanda reactivarii camerei din Device Manager. Poate daca codul ala rau e atotstiutor. Totul depinde de ceea ce urmareste cracker-ul. Nu-i asa de simplu ca si cand ti-ar accesa calculatorul cu Teamviewer ;D.

      Eu asta banuiesc, ca nu stiu nici eu asa exact toate chestiile astea :).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.