Cum descarcam Windows 8.1 ISO din sursa oficiala

Microsoft nu ofera o sursa publica de unde putem descarca Windows 8.1 sub forma unei imagini ISO, asa ca cei care folosesc Windows 8 si vor sa faca upgrade la Windows 8.1, vor fi nevoiti sa faca acest lucru folosind Windows Store.

Insa, daca dorim sa facem o instalare pe curat, fara a face upgrade de la 8 la 8.1, atunci va fi putin mai dificil pentru ca nu vom gasi foarte usor o imagine ISO cu Windows 8.1.

Va spun asta din propria experienta. La cateva luni dupa ce am cumparat laptop-ul cu Windows preinstalat, am dorit sa reinstalez sistemul de operare pe curat, insa nu am reusit sa descarc imaginea ISO cu Windows 8.1 pentru care am licenta.

La momentul respectiv am apelat la un traker si la un torrent. Am descarcat Windows 8.1, l-am instalat, si am folosit licenta pe care o aveam deja. Cei care au achizitionat un laptop sau un calculator care vine cu sistemul de operare preinstalat, vedeti cum putem afla licenta Windows-ului. Acum multi ani era pusa pe o eticheta lipita pe calculator sau sub laptop, acum au renuntat la acest lucru.

Cum descarcam o imagine ISO cu Windows 8.1

Ne vom folosi de un instrument numit Windows Installation Media Creation Tool, program pus la dispozitie de Microsoft.

Cu ajutorul acestui program putem descarca gratuit o imagine ISO a sistemului de operare, fie ca este vorba de Windows 8.1, N, Pro, Pro N, sau Single Language.

Bineinteles, putem opta pentru arhitectura pe 32 sau 64 biti, si putem selecta limba dorita.

windows installation media creation tool 1

Urmatorul pas consta in salvare imaginii, fie care este vorba de salvarea acesteia direct pe un stick de cel putin 4GB, fie o putem salva direct pe hard disk.

descarcare imagine iso windos 8.1 oficial

Recomand totusi optiunea a doua, pentru ca o putem copia apoi pe orice stick cu ajutorul oricarei aplicatii de creat un dispozitiv USB boot-abil. Bineinteles, putem boot-a imaginea ISO cu Windows 8.1 chiar si de pe un DVD, doar ca aceasta metoda incepe sa nu mai fie asa populara.

Descarcati Windows 8.1 Installation Media Creation Tool.

Ultuma actualizare 15 November 2014 by Alexandru Ionut

3 thoughts on “Cum descarcam Windows 8.1 ISO din sursa oficiala”

  1. sunt curios ce update are, pentru ca am comparat imaginea luat azi cu cea data pe siteul bizspark si e o imagine cu minus vreo 700 de mega! vorbesc de pro pe 64 de biti

    Reply
    • am facut si eu un update de vreo 700MB zilele trecute. In mod normal, ar trebui sa aiba ultimele update-uri. Insa, ma gandesc ca n-au timp mereu sa actualizeze imaginea. Zic si eu.

  2. ultima imagine pe bizspark e din 15 decembrie, dar nu mai am acces la cont, sa iau de acolo. mai teroare e office 2013, care a facut in ultimele doua luni updateuri de cate un giga fiecare.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.