Cum sa personalizam pictogramele din Start Screen

Una dintre cele mai interesante caracteristici din Windows 8 este ecranul Start. Pentru multi utilizatori noi, noua interfata este o caracteristica nu asa grozava, dar pentru aceia care au avut timp sa se joace putin cu sistemul de operare stiu ca aceasta noua interfata este una dintre cele mai frumoase schimbari pentru noul sistem de operare.

Un utilizator poate doreste sa fixeze o imagine sau o parte din aceasta pe noul ecran Start ca o pictograma. In mod default, Windows 8 permite fixarea paginilor web, folderelor, si programelor pe noua interfata iar utilizatorilor nu le este permisa setarea unei imagini personalizate ca pictograma pe ecran. Daca doresti totusi sa afisezi o imagine ca pictograma (e), Custom Tiles Maker este aplicatia de care ai nevoie.

personalizare gresii start screen windows 8

Custom Tile Maker este o aplicatie gratuita, disponibila in Windows 8 Store. La fel cum si numele sugereaza, aceasta ajuta la crearea pictogramelor personalizate cu ajutorul unei imagini favorite si fixarea acestora. Permite crearea pictogramelor cu urmatoarele structuri: 2 rows x 1 column, 2 rows x 2 columns, 2 rows x 3 columns, 3 rows x 1 column, 3 rows x 2 columns, 3 rows x 3 columns, 3 rows x 4 columns, 4 rows x 1 column, 4 rows x 2 columns.[adsense float=”center”]

Singurul dezavantaj al acestei aplicatii este acela ca nu permite alocarea functiilor pentru aceste pictograme personalizate.

blank

Folosirea aplicatiei este foarte simpla. Lansam aplicatia, selectam imaginea, selectam numarul de pictograme pentru a fi create din imagine (nr randuri si coloane) si apoi facem click pe pictograma pentru a se fixa pe noua interfata.

Deschidem Store si cautam Custom Tiles Maker pentru a accesa aplicatia.

Last Updated on 8 June 2013 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Cum sa personalizam pictogramele din Start Screen”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.