Cum setam stingerea calculatorului de la buton in Windows 8

21 May 2013

Setarea calculatorului sau laptopului sa se stinga direct de la buton este un lucru practic mai ales pentru persoanele care nu se pricep prea bine in fata unui calculator, dar si pentru a scuti cateva click-uri cu mouse-ul.

Sa va dau un exemplu concret. Le-am cumparat bunicilor un calculator pe care am montat o camera web, pentru tine legatura cat mai des cu acestia. Fiind persoane in varsta, va dati seama ca nu stiu cum sa foloseasca o tastatura sau un mouse. Nu au avut in viata lor un PC. Ce am facut eu? I-am invatat unde sa apese sa aprinda calculatorul, iar poi eu voi face totul de la distanta cu teamviewer. Deci de la cateva tari departare, eu le controlez PC-ul.

Stingerea calculatorului putea fi un proces destul de complicat pentru ei, in cazul in care nu o faceam eu cu ajutorul programului mai sus amintit. Pentru a le fi usor, le-am setat inchiderea calculatorului direct de la butonul unitatii centrale.

Daca oprirea fortata a PC-ului tinand apasat butonul power cateva secunde, dauzeaza foarte mult. Oprirea naturala a acestuia tot de la buton, nu influenteaza absolut deloc negativ.

Stingerea calculatorului de la butonul power in Windows 8

1. Daca suntem in Start Screen, apasam pe pictograma Desktop (sau Win + D) pentru a accesa modul Desktop.

2. Accesam bara Charms (sau Win + C), si facem click pe Settings.

3. Control Panel

4. In campul de cautare, tastam “power”, si facem click pe “Change what the power buttons do”. [adsense float=”center”]

5. In dreptul optiunii “When I press the power button:” vedem doua meniuri drop-down. Unul este pentru laptop cand ruleaza pe baterie, si celalalt atunci cand este conectat la reteaua de electricitate. Alegem “shut down” pentru unul sau ambele.

6. Save changes

inchidere pc de la buton

Pentru Windows 7, etapele tutorialului sunt aceleasi, pornind de la punctul 3. Alternativ, sunt mai multe metode prin care putem ajunge la punctul 5. Am sa va prezint pe scurt o alta posibilitate:

1. Click dreapta pe My Computer – Properties

2. Performance Information and tools

3. Adjust power settings

4. Change what the power buttons do

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.