Cum separăm partițiile hard disk-ului de alte dispozitive în Windows 8.1

Windows 8.1 este ultima versiune a sistemului de operare lansat de Microsoft. Atenție, a nu se confunda cu Windows 8, pentru că 8.1 vine cu unele modificări. Echipa Microsoft a încercat să mai repare din greșelile comise cu Windows 8, venind cu această ultimă versiune. Părerea mea e că au reușit într-o oarecare măsură ceea ce și-au propus, dar cu toate acestea, există numeroși utilizatori nemulțumiți.

Windows 8.1 este unul dintre sistemele de operare pe care le folosesc pe laptop. Sincer, aproape că nu folosesc absolut deloc Start Screen, dar interfața desktop îmi place mai mult decât cea din Windows 7. Foarte mare diferență nu e. Dacă sunteți obișnuiți cu Windows 7, atunci nu va fi nici o problemă de acomodare cu Windows 8.1.

Totuși, există câteva mici schimbări care nu sunt pe placul tuturor. Personal, nu-mi place cum sunt grupate partițiile hard disk-ului și dispozitivele care sunt conectate la laptop în noul This Pc (My Computer). Dacă în Windows 7, partițiile erau grupate separat față de dispozitivele de memorie (stick-uri, carduri de memorie, etc) în My Computer, acum acestea sunt combinate în aceeași secțiune. Nu e o mare problemă, dar poate anumiți utilizatori doresc pur și simplu ca cele două categorii de elemente care apar în This PC să fie grupate separat.

Cum o metodă oficială nu există, putem recurge la gruparea elementelor din fereastra This PC în funcție de tipul sistemului de fișiere (File System). Acest lucru ar trebui să separe partițiile hard disk-ului, dispozitivele CD/DVD, și dispozitivele detașabile, datorită tipului diferit de sistem de fișiere pe care acestea îl au. Partițiile pot fi NTFS, pe când stick-urile și cardurile de memorie pot fi FAT32. Cum procedăm?

1. accesăm This PC (My Computer) din Windows 8.1 și dăm click dreapta pe spațiul liber alegând opțiunea ”Group by – More…”

2. din caseta ”Choose Details” selectăm ”File System” și apăsam Ok.

Capture

3. dăm iar click dreapta pe spațiu liber și selectăm ”Group by – File System”.

Acum, elementele din This PC ar trebui să apară grupate asemănător ca cele din Windows 7.

grupare file system this pc windows 8.1

Ultuma actualizare 20 November 2013 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “Cum separăm partițiile hard disk-ului de alte dispozitive în Windows 8.1”

    • Din păcate, nu sunt mulți cei care folosesc platforma Linux. Ca principal, folosesc Ubuntu, dar nu pot renunța la Windows pentru că am nevoie de el atunci când fac tutoriale.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.