Cum personalizam Lock Screen in Windows 8

9 July 2012

Windows 8 include o serie noi caracteristici care sunt introduse pentru prima data de cei de la Microsoft. Lock Screen apare atunci cand pornim calculatorul sau cand il trezim din modul de hibernare. Principalul scop al acestuia este de a oferi unele informatii utile cum ar fi procentajul bateriei, data si ora, conectivitatea retelei si notificari ale aplicatiilor.

 

Pentru a debloca lock screen si a trece la ecranul de Logon pentru a introduceti parola contului, fie apasati o tasta sau glisati ecranul cu ajutorul mouse-ului sau cu degetul, in cazul in care sunteti pe un dispozitiv touch -screen. Retineti ca lock screen nu ofera nici o optiune pentru oprirea calculatorului, deci sunteti nevoiti sa treceti la ecranul logon pentru aceste optiuni.

Windows 8 ofera mai multe optiuni de personalizare decat versiunile anterioare de Windows. Lock Screen poate fi personalizat in mai multe moduri, dar poate fi si dezactivat din Group Polity Settings.

Optiunile de customizare pot fi gasite in setarile calculatorului (aka METRO Control Panel). Puteti schimba imaginea de pe fundal a ecranului si puteti selectati aplicatiile care pot oferi detalii.

In acest articol va voi arata cum puteti personalizati prin schimbarea imaginii de fundal si adaugarea mai multor informatii pe ecran.

Cum se schimba imaginea de pe fundal:

Pasul 1. Mutati cursorul mouse-ului in coltul din dreapta jos al ecranului pentru a aparea bara charms, sau apasati tastele Windows + C.

Pasul 2. Faceti click pe Settings din bara charms si apoi faceti click pe Change PC settings pentru a deschide PC settings.

Pasul 3. Aici, faceti click pe Personalizare din panoul de navigare pentru a vedea toate optiunile disponibile de personalizare.

Pasul 4. Pentru a schimba imaginea de pe fundal, faceti click pe o imagine  sau pe browse pentru a naviga la o imagine preferata pe care doriti sa o vedeti pe fundalul ecranului Lock.

Pentru a arata starea rapida si notificarile

Ecranul Lock poate afisa starea si notificarile aplicatiilor chiar si atunci cand acesta este blocat.

Pasul 1. Apasati tastele WIN + C pentru a aparea charm bar, faceti click pe Settings si apoi click pe Change PC settings. In panoul din stanga faceti click pe Personalization.

 

Pasul 2. Sub aplicatiile ecranului Lock, faceti click pe butonul PLUS pentru a alege o noua aplicatie. Windows 8 va permite sa adaugati pana la 8 aplicatii pentru Lock screen.

Pentru a afisa informatii detaliate ale unui program:

Pasul 1. Sub PC settings, click pe Personalization si apoi click pe Lock screen din partea dreapta pentru a vedea setarile.

Pasul 2. Aici, alegeti Choose an app to desplay detailed status, click pe butonul PLUS pentru a adauga aplicatia dorita.

4 Comments

 • stini32 6 December 2012 at 11:37 am

  trebuie sa fi logat pe un cont de la microsoft pentru a putea activa acele setari,tu esti acum in modul local account si de asta nu poti umbla in setarile acelea.

  • djr 30 December 2012 at 2:45 pm

   Eu sunt logat pe cont de Microsoft si tot nu pot sa schimb Lock screen-ul…

 • Bogdan 6 September 2012 at 11:50 am

  la mine sunt dezactivate nu pot da click pe browse si ce mai e acolo ce pot face?

  • Alexandru Ionut 6 September 2012 at 7:30 pm

   Practic, nu au cum sa fie dezactivate, raspunsul la problema ta nu il stiu exact dar poate depinde de varianta windows-ului (ceea ce nu prea cred) sau modul cum esti logat. Sigur te-ai logat ca administrator si nu folosesti un user accont?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.