Cum cream o tema in Windows 8

Instalarea unei noi teme este probabil una dintre cele mai usoare solutii pentru a personaliza Windows 7 si Windows 8. La fel ca si Windows 7, versiunea 8 de asemenea dispune de o multime de teme interesante si disponibile pentru descarcare pe pagina oficiala.
Un alt lucru interesant este acela ca toate temele din Windows 7 sunt compatibile cu Windows 8, asta inseamna ca sute de teme oficiale disponibile pe pagina galeriilor si mii de teme neoficiale pentru Windows 7 pot fi instalate in Windows 8 fara nici o problema.


Pachetele de teme din Windows 8 contin imagini de fundal, culori ale ferestrelor, si mai contin si cursoare pentru mouse, scheme de sunete, screen saver, si iconite.
Utilizatorii care doresc sa creeze propriile teme pentru Windows 8 incluzand imagini, cusoare, sunete etc, pot urma instructiunile de mai jos.

Pasul 1. Click dreapta pe desktop >> Personalize

blank
Pasul 2. Pentru a crea o noua tema, faceti click pe Desktop Background, click pe butonul Browse si navigati la folderul care contine imaginile favorite. Nu puteti selecta multiple foldere deodata. Asa ca, daca aveti imagini in multiple locatii din calculator, va sugerez sa mutati pe cele favorite intr-un singur folder si apoi sa alegeti acel folder ca locatia imaginilor.

blankblank
Asigurati-va ca imaginile selectate nu au rezolutii prea mici sau prea mari. Va recomand imagini cu o rezolutie de 1920 x 1200 pentru un rezultat foarte bun.

Pasul 3. Setati timpul slideshow-ului si bifati toate imaginile. Faceti click pe Save changes.

Pasul 4. Intorceti-va in fereastra Personalization. Daca doriti sa includeti anumite sunete, trebuie sa personalizati schema curenta a acestora. Pentru a face asta, click pe Sounds, selectati o schema preferata. Selectati de la Program events ceea ce vreti sa personalizati si apoi faceti click pe browse pentru a cauta fisierele media. Acele fisiere sunt obligatorii in format .wav

blank
Pasul 5. De asemenea puteti include si alte iconite pentru Computer, Recycle Bin si Network. Pentru a include si aceste iconite, mai intai trebuie sa schimbati pe cele default.
Pentru a face asta, pe panoul din stanga al ferestrei Personalization, faceti click pe Desktop icons. Aici, faceti click pe fiecare inconita si apoi Change Icon. Dupa ce ati terminat de modificat faceti click pe Apply.
blank
Pasul 6. Acum, ca ati adaugat imagini, iconite si sunete pentru noua tema, sa adaugam si un cursor mai fasion :D. Faceti click pe Change mouse pointers de sub Desktop icons. Acum aveti posibilitatea alegerii unui cursor dorit din lista si in final apasati Apply.

blank
Pasul 7. In acest pas, adaugam un screen saver temei. Faceti click pe Screen saver din fereastra Personalization. Alegeti un screen saver din meniul drop down si click pe Apply.

blank
Pasul 8. Faceti click pe Windows Color si click pe prima sectiune Automatic color. Atunci cand aceasta optiune este activata, culorile ferestrei se vor schimba in culoarea dominanta din Wallpaper.

blank
Pasul 9. Comutati din nou la fereastra Personalization. O tema nesalvata va aparea sub My Themes. Click dreapta pe tema, selectati Save theme for sharing, selectati o locatie unde salvati tema, introduceti un nume si la final apasati Save.
blank

blankRetineti: Temele din Windows 8 (.deskthemepack) nu pot fi instalate in Windows 7.

Ultuma actualizare 8 July 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.