Cum cream un Windows 8 portabil. Instalare pe stick

Daca esti plecat mai tot timpul, probabil iti este greu sa nu ai Windows 8 la indemana, in special daca esti inconjurat de calculatoare care folosesc versiuni vechi ale sistemului de operare. Daca simti nevoie folosirii sistemului de operare fara a fi instalat pe un calculator, in acest articol vei gasi o cale usoara si rapida de a crea o versiune portabila a sistemului de operare pe un stick USB. Aceasta este una dintre caracteristicile gasite in Windows 8 si este cunoscuta ca “Windows to go”.

 

De retinut: Aceasta functioneaza doar daca ai Windows 8 Enterprise.

Ce avem nevoie

Pentru a completa aceasta operatie, ai nevoie de urmatoarele:
1. Un stick USB cu nimim 16 Gb (32 biti) sau 20 Gb (64 biti), recomandat 32 Gb.
2. Suportul de instalare al sistemului de operare (DVD..etc)
3. Win 8 Enterprise instalat pe calculator.

Metoda

Windows To Go permite instalarea unei versiuni compacte pe un stick USB si pe care il putem lua cu noi oriunde mergem. Aceasta caracteristica poate fi gasita in control panel. Pasii:

1. Introducem DVD-ul cu sistemul de operare in calculator. Daca avem o imagine iso, atunci o montam cu programul destinat pentru acest lucru pe care il avem instalat. [adsense float=”center”]

2. Conectam dispozitivul USB intr-un port USB 2.0 sau 3.0

3. Accesam control panel.

4. Daca nu vede iconite mici, selectam “Small Icons”, urmatorul dupa “View by” din control panel.

5. Click pe “Windows To Go“.

6. Din fereastra ce va aparea, selectam dispozitivul USB si dam “next”. Software-ul va accesa automat mediul de instalare Windows 8 (DVD-ul) si va cauta fisierele necesare pentru a completa instalarea bootabila.

7. Click “next” daca sistemul a gasit fisierele instalarii. Daca nu au fost gasite, facem click pe “Add search location” si navigam catre mediul de instalare.

8. Daca dorim acest lucru, putem seta o parola BitLocker. Acest lucru va fi doar o pierdere de timp in cazul in care nu salvam anumite fisiere importante pe dispozitiv. Click “next” pentru a finaliza.

9. Facem click pe “Create” pentru a reformata dispozitivul USB si pentru a finaliza procesul.

10. Asteptam pana cand procesul este finalizat. Va dura o perioada.

Dupa ce am terminat procesul, este recomandat sa testam dispozitivul USB pe un alt calculator pentru a vedea daca totul este in regula. De retinut, trebuie sa avem selectata optiunea butarii de pe USB, din BIOS.

Last Updated on 15 July 2013 by Alexandru Ionut

1 thought on “Cum cream un Windows 8 portabil. Instalare pe stick”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.