Cum cream un CD ptr recuperarea sistemului – backup Windows 8

Windows 8 vine cu o serie numeroasa de optiuni pentru recuperarea precum restore, system image si rapaird disc. Toate trei optiunile au un rol important in pastrarea si rularea sanatoasa a sistemului, dar uneori sistemul nu booteaza si fara bootare nu putem folosi nici restore si nici system image.

Pentru a avea acces la toate optiunile de restaurare si reparare ale sistemului trebuie sa creem un system repair disc, iar acest lucru il putem face foarte usor in Windows 8.

System repair disc este un instrument care permite crearea unui CD/DVD care ajuta la pornirea sistemului de operare atunci cand acesta nu este capabil sa porneasca de unul singur.

Citeste si: Creare Windows 8 portabil

Pasi creare Windows 8 Repair Disc:

1. Deschidem Windows 8 Charms Bar Search sau pur si simplu apasam tastele Win + Q. Tastam recdisc si ne uitam la rezultat. In fereastra de rezultate facem click pe recdisc.exe si astfel se va dechide instrumentul de creare Windows 8 Repair Disc.

2. Apasam pe butonul Create disc din fereastra “Create a system repair disc“. Inainte de a face click pe Create disc, ne asiguram ca avem inserat un CD/DVD gol in unitatea optica.[adsense float=”center”]

Citeste si: Securizarea datelor de pe hard disk in Windows 8 – BitLocker

3. Intreg procesul va dura cateva minute depinzand de cat de repede este scrierea. Dupa ce procesul este terminat, putem pastra CD/DVD -ul intr-un loc sigur si putem apela la el de cate ori sistemul nu poate boota.

Cum folosim Windows 8 System Repair Disc

Ca si procesul de creare, folosirea acestuia este foarte simpla si decurge la fel ca o instalare cu disc bootabil. Trebuie sa ne asiguram ca avem setat din BISO sa buteze de pe CD/DVD. Odata ce am bootat cu succes discul, va aparea un ecran ca cel din imaginea de mai jos. Toate acele optiuni sunt foarte avansate si le putem folosi pentru a porni sistemul in mod normal dupa terminarea procesului de reparare.

Vezi si : Cum reimprospatam Windows 8 RP fara a pierde datele

Daca dorim sa restauram sistemul la un punct creat de noi, alegem System Restore. In cele mai multe cazuri, sistemul va rula dupa restaurare dar daca problema persista atunci ar trebui sa incerca optiunea System Image Recovery. Aceasta va functiona doar daca am creat o imagine a sistemului sanatoasa atunci cand acesta functiona corespunzator. Cei care nu au creat un Restore Point sau System Image, pot folosi ultima optiune – Automatic Repair. Atunci cand selectam Automatic Repair de la optinile Avansate, Windows 8 va repara toate problemele sistemului.

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.