Cum cream pictograme pentru Start Screen

Noua interfata Start din Windows 8 permite fixarea folderelor, paginilor web, programelor etc ca pictograme , dar nu permite crearea propriei pitograme pentru a lansa programe sau fisiere. Articolul trecut, am prezentat cum putem sa personalizam pictogramele in noua interfata Start cu ajutorul unui instrument numit Custom Tiles Maker.

La fel cum am mentionat si in articolul despre Custom Tiles Maker, singurul dezavantaj este ca nu permite lansarea aplicatiilor facand click pe acestea.

De aceasta data, vorbesc despre un utilitar foarte interesant care nu doar ca permite fixarea anumitor imagini personalizate ca pictograme pe ecranul Start dar permite si asocia anumit programe acestor pictograme pentru a putea lansa fisierele sau programele voastre preferate doar facand click pe acea pictograma. Ca sa fiu putin mai explicit si pe intelesul tuturor, aveti o mica imagine cu un pian si vreti sa o puneti ca gresie in interfata Start si facand click pe aceasta sa se deschida programul preferat de redare audio de exemplu.[adsense float=”center”]

OblyTile este aplicatia despre care vorbesc in acest articol. Cu ajutorul aplicatiei putem crea foarte usor o pictograma pentru orice program sau fisier cu doar cateva click-uri. Un alt lucru grozav despre aceasta aplicatie este ca puteti selecta imaginile favorite ca background pentru pictograma.

blank

Crearea unei pictograme pentru Start Screen este foarte simpla. Descarcam, lansam programul (nu necesita instalare), introducem un nume pentru noua pictograma, introducem adresa programului sau fisierului pe care vrem sa il asociem cu pictograma, selectam o imagine mai mare (120×120) si o imagine mica (30×30) iar in final facem click pe butonul Create Tile.

De retinut, aplicatia este singurul program disponibil pentru Windows 8 care creaza pictograme pentru ecranul Start. Este un program pe care trebuie sa il aveti mai ales daca sunteti interesati cat mai mult de personalizarea noului ecran.

Tool-ul ruleaza perfect pe ambele versiuni de W8 (x86 si x64). In momentul lansarii programului probabil o sa intalniti mesajul: “Windows SmartScreen prevented an unrecognized app from starting. Running this app might put your PC at risk” . Pur si simplu ignorati mesajul, apasati More info si apoi click pe Run pentru a lansa aplicatia.

Download OblyTile (SkyDrive link).

Ultuma actualizare 15 July 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.