Cum comutam rapid intre desktop si Start Screen Windows 8

Daca stiti ce este Start Screen atunci stiti si ce este Desktop si probabil ati testat / instalat Windows 8. Noul sistem de operare porneste in noua interfata grafica numita Start Screen, iar daca doriti sa comutati in interfata traditionala din Windows 7, nu ramane decat sa dati click pe iconita “Desktop” special conceputa pentru acest lucru.

Pentru a reveni la interfata noua, deplasam mouseul in coltul stanga jos si dam click pentru a comuta. In momentul comutarii intre cele doua interfete, Windows-ul va pune in aplicare o animatie simpatica. Acum, din diverse motive fie ca nu ne place animatia sau consideram ca aceasta dar si alte efecte pot incetinii calculatorul, putem sa o dezactivam pentru a comuta mult mai rapid intre cele doua medii de lucru.

Hidden_Secret_Animation_Windows_8_Start_Screen

In acest tutorial voi prezenta cum sa dezactivam efectul din Windows 8, iar comutarea va fi mult mai rapida si fara intarziere. [adsense float=”center”]

Cine doreste dezactivarea efectului poate urma pasii urmatori:

1. Apasam WIN + R pentru a deschide fereastra Run. De asemenea, o putem lansa si folosind meniu WIN + X.

2. Acum vom tasta “sysdm.cpl” in caseta Run si apasam Enter. Acesta va deschide fereastra System Properties.

3. Acum vom accesa tabul “Advanced” si facem click pe “Settings” la sectiunea “Performance”.

4. Se va deschide o noua fereastra. Debifam optiunea “Animate controls and elements inside windows” si aplicam schimbarile.

Disable_Windows_8_Start_Screen_Animation

5. Asta a fost tot. Animatia s-a dezactivat imediat si putem testa rezultatul comutarii.

Ultuma actualizare 7 June 2015 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Cum comutam rapid intre desktop si Start Screen Windows 8”

    • In acest mini tutorial incerc sa vin ajutorul celor care au probleme cu viteza de comutare intre cele doua interfete. Pot exista unele sisteme care au doar minimul cerintelor pentru Windows 8, iar in acest caz performanta nu este atat de satisfacatoare.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.