4 metode de a rula Command Prompt ca administrator in Windows 8.1

3 August 2014

In mod normal, sunt foare rare cazurile cand un utilizator de rand trebuie sa acceseze Command Prompt. Va spun sincer, dupa multi ani de utilizare a sistemului de operare Windows, daca doresti sa te feresti de aceasta fereastra neagra si urata o poti face fara nici o problema. Cu toate astea, pot exista momente cand ne putem folosi de command prompt, iar ca exemplu, atunci cand dormim sa formatam un stick protejat la scriere.

Cmd poate fi rulat ca instrument pentru user, dar si cu drepturi administrative. Unele comenzi nu pot rula decat cu drepturi administrative. Drept urmare, in acest articol am sa va prezint 4 metode prin care putem rula command prompt ca administrator in Windows 8.1.

1. Accesam Search (tasta WIN + C sau navigam cu mouse-ul in coltul drepta jos pentru a lansa bara) de pe bara Charm si cautam command prompt. Sau si mai simplu, apasam tasta WIN + S pentru a lansa SEARCH. Este suficient sa tastam cmd in caseta de cautare si vom obtine rezultatul dorit. Dam click drepta pe Command Prompt care apare in rezultate si alegem optiunea “run as administrator”.

cmd run as administrator 1

Fara sa dam click dreapta, tinem apasat tastele CTRL + SHIFT si dam click normal pe Command Prompt.

2. Dam click drepta pe butonul Start (acela care comuta in ecranul Start) si alegem optiunea Command Prompt (Admin).

cmd run as administrator 2

3. Click dreapta pe desktop, New > Shortcut, tastam “cmd” (fara ghilimele) > next, acceptam numele care va fi alocat in mod default sau il putem schimba > Finish.

Dam click dreapta pe scurtatura creata, selectam Properties, click pe butonul Advanced, bifam caseta Run as administrator, Ok.

cmd run as administrator 3

cmd run as administrator 4

De cate ori vom lansa Command Prompt cu ajutorul scurtaturii create, acesta va rula cu drepturi administrative.

4. Daca cream o scurtatura catre cmd prompt pe bara de start, dar aceasta lanseaza doar cmd fara drepturi administrative, putem tine apasat tastele CTRL + SHIFT in timp ce efectuam click pe iconita pentru a lansa fereastra. Etapa oarecum asemanatoare cu cea de la punctul 1.

Ce alte modalitati mai cunoasteti?

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.