Cel mai bun script pentru registri. Windows 8 foarte rapid

Timpul costa bani si nimeni nu si-ar dori sa-l piarda aiurea indiferent de situatie, mai ales cand vine vorba de statul in fata calculatorului. Unul din lucrurile pe care le urasc cel mai mult, si ma refer aici la lucrul pe calculator, este sa astept sa se deschida o aplicatie, meniu, fisier, pagina web sau etc.

Stiu ca nu se poate ca totul sa apara asa instant, dar de ce sa nu incercam noi sa facem cat mai posibil acest lucru.

Pentru a face un sistem de operare sa mearga mai rapid si sa raspunda la comenzi intr-un timp cat mai scurt, exista numeroase aplicatii software care ne ajuta la acest capitol. Dezavantajul ar fi ca pentru a avea o aplicatie buna trebuie sa platesti. Mi se pare corect acest lucru (din punct de vedere al dezvoltatorului), dar nu toti au aceasta posibilitate.

script registii windows. crestere performanta sistem operare

Pe langa instrumentele software care ajuta la performanta unui sistem de operare, exista si alte metode prin care putem face acest lucru fara a fi nevoiti sa cumparam un program anume. Cu ceva cunostiinte in domeniul software, ne putem optimiza sistemele de operare dupa bunul plac.

In acest articol tutorial, va voi prezenta un script foarte interesant care va modifica cativa registi oferind apoi o performanta mult mai buna a sistemului de operare Windows. Acest script va inlocui modificarea manuala a registrilor care este foarte migaloasa si destul de greu de realizat de utilizatorii incepatori sau cu cunostiinte nu foarte avansate. De asemenea, ofera o alternativa foarte buna la anumite functii ale programelor de optimizare a sistemului.

Acest script pentru registi poate fi folosit in Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8, fara nici o problema.

Pentru a nu fi ingrijorati de ceea ce va modifica acest script, mai jos gasiti descrierea tuturor elementelor modificate.

> adauga optiunile “Copy To” si “Move To” in meniul contextual – click dreapta – al fisierelor si folderelor, pentru a copia si muta mai usor elementele in alte locatii.

> setarea sistemul pentru a inchide fortat un program care s-a blocat sau daca ii ia mai mult timp pentru inchidere.

> creste timpul de afisare al meniurilor, facand ca acestea sa se afiseze instant in momentul cand dam click.

> reduce timpul de intarziere al unui “pop-up description” – acea descriere care apare cand tinem cursorul mouse-ului asupra unui anumit element.

> dezactiveaza verificarea spatiului scazut pe disc pentru a nu mai primii notificari despre spatiul scazut de care dispuneti, in system tray. [adsense float=”center”]

> seteaza ca sistemul de operare sa nu piarda mult timp in cautarea unui program care nu mai exista in sistem atunci cand incercam sa-i rulam scurtatura (shortcut-ul).

> dezactiveaza “Search on Internet” din fereastra “Open with” pentru a putea vedea rapid lista programelor disponibile.

In cazul in care considerati ca descrierea scriptului va satisface dorintele, il puteti rula fara nici o problema, fiind absolut sigur.

Copiati codul de mai jos intr-un fisier notepad. Salvati fisierul cu numele “Tweaks.reg” (fara ghilimele) si apoi rulati fisierul. O sa va ceara confirmarea pe care o acceptati.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\Copy To]
@="{C2FBB630-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\Move To]
@="{C2FBB631-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}"

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"AutoEndTasks"="1"
"HungAppTimeout"="1000"
"MenuShowDelay"="8"
"WaitToKillAppTimeout"="2000"
"LowLevelHooksTimeout"="1000"

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse]
"MouseHoverTime"="8"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoLowDiskSpaceChecks"=dword:00000001
"LinkResolveIgnoreLinkInfo"=dword:00000001
"NoResolveSearch"=dword:00000001
"NoResolveTrack"=dword:00000001
"NoInternetOpenWith"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control]
"WaitToKillServiceTimeout"="2000"

La final, restartati sistemul pentru ca efectele sa se faca simtite si pentru a observa cat de rapid este Windows-ul.

Descarcati scriptul gata facut.

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

16 thoughts on “Cel mai bun script pentru registri. Windows 8 foarte rapid”

  • i-ai pus numele “Tweaks.reg”? cu tot cu ghilimele trebuie. O sa apara un fisier – ca de registru. dai dublu click pe acesta si o sa apara un mesaj pe care il confirmi. atata tot.

   Dechizi notepad..bagi codul..dai Save as.. si alegi desktop. Pui numele de mai sus.. si totul va in in regula. Apoi o sa apara pe desktop, si dai enter pe el..sau dublu click.

  • dupa ce ai dat dublu click pe fisierul descarcat ti-a aparut un mesaj? dupa restart, cel mai vizibil lucru ar fi sa dai click dreapta pe un folder sau fisier si sa vezi daca ti-au aparut optiunile “copy to si move to”.

 1. Realizezi ca nu e credibil acest blog in momentul in care faci greseala elementara de a scrie ‘registri’ cu doi de ‘i’ intr-o pozitie in care nu sunt necesari cei doi i, da? Si in titlu. Hai, inapoi la gramatica.

  Reply
  • Multumesc de sesizare. Datorita comentariului tau critic, am revenit asupra articolului si am corectat greseala gramaticala. Probabil vei gasi multe altele pe acest blog.
   Legat de credibilitate, subiectul articolelor nu cred ca are de suferit datorita unor greseli gramaticale, pt ca nu este un blog de limba si literatura romana, gramatica limbii, lucrari de doctorat sau etc.
   Apreciez comentariul tau, si nu m-as supara daca ar face-o si altii atunci cand vad o greseala gramaticala sau de orice gen. Criticile pot fi constructive.

 2. “salvati fisierul cu numele “Tweaks.reg” (inclusiv ghilimelele)” Fara ghilimele trebuie salvat ca extensia sa fie .reg.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.